in

Zwangere vrouw van iconische foto uit Marioepol en haar kind overleden

De vrouw van de iconische foto na het bombardement op de materniteit en het kinderziekenhuis van Marioepol vorige week is overleden. Ook haar kindje heeft het niet gehaald. Dat meldt de fotograaf die de foto nam.

Evgeniy Maloletka maakte het beeld afgelopen woensdag voor het Amerikaanse persbureau ‘AP’, kort nadat Russische troepen het ziekenhuis gebombardeerd hadden.

De vrouw was een van de slachtoffers en werd op een brancard naar buiten gedragen, lijkbleek, hulpeloos rondkijkend en met haar armen beschermend om haar zwangere buik geslagen.

Lees ook  Italiaanse leraar (33) steekt zichzelf in brand: reden onbekend

Volgens de Amerikaanse krant ‘The Washington Post’ werd de vrouw naar een ander ziekenhuis overgebracht, waar artsen haar in leven probeerden te houden.

Toen ze besefte dat ze haar baby aan het verliezen was, riep ze volgens de hulpverleners in pure wanhoop: “Dood me nu!”.

Chirurg
Volgens chirurg Timur Marin was de vrouw in shock toen ze werd binnengebracht en verkeerde ze in kritieke toestand.

“Haar bekken was verbrijzeld en ze had een ontwrichte heup”, vertelt hij aan ‘AP’. “Ze crashte en terwijl we haar aan het reanimeren waren, brachten we haar baby ter wereld met een keizersnede.

Lees ook  Nieuw-Zeelander loopt drie dagen rond met kakkerlak in oor: ‘Werd er misselijk van’

Hij vertoonde echter geen teken van leven. Meer dan dertig minuten reanimatie bleven zonder resultaat.”

Ook de moeder werd een half uur lang gereanimeerd, maar ook zij haalde het niet. De hulpverleners kregen in de chaos niet de kans om haar naam te vragen, maar haar lichaam zou wel opgehaald zijn door haar man en haar vader. “Ze is in elk geval niet in een massagraf terechtgekomen”, aldus nog het ziekenhuis.

Moeder (28) heeft dubbele borstamputatie en chemo als achteraf blijkt dat ze nooit borstkanker heeft gehad

Poolse man verkracht jonge vrouw nadat ze Oekraïne ontvluchtte: “Hij had zijn hulp aangeboden via internet”