in

Zussen leiden zoektocht naar vermiste Gino (9): ‘Dit is niks voor hem’

Limburg zoekt met man en macht naar de sinds woensdagavond vermiste Gino van der Straeten. Het 9-jarige jongetje is voor het laatst gezien op het speelpleintje tussen de Zonstraat en de Hertogenlaan in Kerkrade.

Zus Naomi (21) is druk bezig met het printen, uitdelen en ophangen van flyers, vertelt ze aan Hart van Nederland. “De politie heeft speurhonden ingezet, hopelijk kunnen die een spoor oppikken. En donderdagmiddag gaan we met een grote groep zoeken in het gebied. Ik hoop gewoon dat hij snel en veilig thuiskomt.”

Gino was ’s avonds buiten, zoals hij dat zo vaak was, vertelt Naomi. “Om half 8 moest hij thuis zijn. Hij was gewoon buiten aan het spelen, bij het speeltuintje en het voetbalveld. De vriend van mijn zus heeft hem daar nog zien voetballen.”

Zoektocht
Maar om 21.00 uur was Gino nog steeds niet thuis. “Mijn zus is overal gaan zoeken, maar er was geen spoor van hem te bekennen. We zijn bezig geweest tot midden in de nacht, en hij is ook nog eens bang in het donker. Het is niks voor hem om dan niet thuis te komen.”

Lees ook  Moeders kolossale buik stopt niet met groeien – ze is in verwachting van slechts 1 baby

Gino woont eigenlijk bij zijn moeder in Maastricht, maar logeert tijdelijk in Kerkrade omdat zij ernstig ziek is. Zus Kelly (32) zou zelfs de voogdij over Gino krijgen, maar daar kan de verdwijning niet mee te maken hebben, verzekert Naomi. “Daar was hij juist blij om. Moeder was daar ook akkoord mee, vanwege haar gezondheid.”

Buitenkind
Ook in Maastricht is de vermissing van het jongetje ingeslagen als een bom. Een van de buurtbewoners geeft aan Gino goed te kennen. “Als vriend van de familie heb hem eigenlijk meegemaakt sinds zijn geboorte. Ik zie hem als mijn broertje. Zijn moeder is ook als een tweede moeder voor mij.”

Lees ook  Max datet met getrouwde moeders: 'Als hun mannen naar het werk zijn, bellen ze mij'

Het is niet de eerste keer dat ze zoeken naar het jongetje, geeft hij toe. “Gino heeft er een handje van om wat langer weg te blijven, maar hij kwam altijd netjes thuis. En dan liet hij altijd wel iets weten, via vrienden, familie of omstanders. Ik mis hem heel erg. Daarom zou ik het fijn vinden als iemand iets weet, of het nou in Kerkrade is of in Maastricht. Laat iets weten, breng hem veilig thuis.”

Ook een van de buurvrouwen in Maastricht ziet het jongetje vaak buiten rondlopen. “Hij woont hier in de straat, speelt vaak met de andere kinderen. Hij was heel vaak buiten op straat, hij is ook wel eens wat langer weggebleven, maar hij kwam altijd weer thuis. Ik hoop dat hij hier aan de deur komt. Dan zullen we voor hem zorgen.”

OM seponeert de ‘zaak Derksen’

Kind zwaargewond bij incident in huis Ommen, twee mensen aangehouden