in

Arts Lauren doodt haar drie dochtertjes

Een Zuid-Afrikaanse arts wordt beschuldigd van de moord op haar drie dochters. De lichamen werden bij thuiskomst door de vader van de meisjes gevonden.

Wat de moeder bezield heeft, is nog niet duidelijk. Ze belandde na het drama in het ziekenhuis, maar niet levensbedreigend.

De veertigjarige Lauren Dickason was nog maar net met haar man Graham en drie dochters van Zuid-Afrika naar Nieuw-Zeeland verhuisd.

Ze kwamen half augustus aan en moesten eerst een quarantaineperiode van 14 dagen doorbrengen in een hotel.

Hoopvolle posts op sociale media van nota bene de moeder deden niets vermoeden van spanningen of problemen binnen het gezin.

Lees ook  Vrouw gooit gewonde pup in zee omdat ze ’geen dierenarts kan betalen’

Donderdagavond gebeurde echter het ondenkbare. Vader Graham, een chirurg, kwam na een werkbezoek om 22 uur ’s avonds thuis waar hij zijn drie dochters (een meisje van 6 en een tweeling van 2 jaar) aantrof.

Hij belde de hulpdiensten, maar de meisjes – Maya, Karla en Liane – waren al overleden. De exacte doodsoorzaak is niet bekendgemaakt door de autoriteiten.

’Zware zwangerschap’
De moeder van de meisjes werd naar het ziekenhuis gebracht. Zij verkeert in stabiele toestand. Vrijdag werd ze beschuldigd van de moord op haar dochters.

Ze moet binnenkort voor de rechtbank verschijnen. Dickason heeft volgens The Daily Mail jarenlang veel moeite gehad om zwanger te worden.

Lees ook  Meisje (11) is de enige overlever van vliegtuigcrash door omhelzing van haar papa: “Hij gaf de beste knuffels”

Indicaties van grote problemen binnen het gezin heeft een nanny van de familie niet. Dickason is in een beveiligde cel geplaatst en ondergaat psychologisch onderzoek.

De grootmoeder van de meisjes zegt dat de familie momenteel nog probeert te begrijpen wat er gebeurd is.

Lauren en Graham zijn vijftien jaar getrouwd. Bij het huis van de twee zijn bloemen en knuffels neergelegd. „Het is nog niet tot ons doorgedrongen. We zijn in shock”, aldus de oma van de kinderen.

Zwaar gehandicapte Abdullah krijgt geen invalidenparkeerplek: ‘Dit is onmenselijk’

Dodelijke slachtoffers steekpartij Almelo zijn vrouwen van 70 en 52 uit Almelo