in

Zeven jaar cel voor Jacob (62) die zijn schoondochter wilde ver krachten en opknopen

Een 62-jarige man uit Hoogvliet is veroordeeld tot 7 jaar gevangenisstraf voor een aanval op zijn toenmalige schoondochter.

Ook moet hij 3000 euro smartengeld betalen. De rechtbank acht hem schuldig aan poging tot ver krachting en voorbereiding van moord. Hij is volgens de rechters volledig toerekeningsvatbaar.

Het OM had 8 jaar cel geëist en 3000 euro schadevergoeding. Die wilde hij betalen zo had hij de rechter tijdens de zitting al laten weten.

In september 2021 wilde hij de vrouw bedwelmen, ver krachten en vervolgens samen met haar uit het leven stappen.

Zijn bizarre plan mislukte omdat de vrouw zich ontworstelde aan haar belager en de buren alarmeerde.

Volgens de rechtbank in Rotterdam is het de verdachte ernstig kwalijk te nemen dat hij ‘zich uitsluitend liet leiden door zijn s*ksuele lusten’.

Draaiboek had titel “The Last Weekend”
De man erkende tijdens de zitting twee weken geleden dat hij zijn plan minutieus had voorbereid. Hij had het verdovende middel ether in huis gehaald en een provisorische galg in het trapgat van de zolder gebouwd.

Lees ook  Vrouw onthoofdt man omdat hij klaagt dat soep niet lekker is:

Voor de uitvoering van zijn macabere plan had hij een bijna van minuut tot minuut precies draaiboek gemaakt dat hij de titel ‘The Last Weekend’ gaf.

Na het overlijden van zijn echtgenote was hij geobsedeerd geraakt door zijn schoondochter met wie hij uitjes ondernam.

Zij wilde juist zorgzaam voor hem zijn omdat ze haar schoonvader zag lijden onder zijn eenzaamheid.

Volgens de rechtbank ontwikkelde de man een s*ksuele obsessie voor de vrouw. “Omdat een ver krachting haar zou traumatiseren moest ze vervolgens worden omgebracht.”

De rechtbank legt geen tbs op omdat bij psychiatrisch onderzoek geen stoornissen zijn gevonden.

Dat verbaasde twee weken geleden zelfs de dader uit Hoogvliet, die achteraf berouw toonde: “Een normaal mens doet zoiets toch niet?”

Volgens de rechtbank is het leed dat hij zijn slachtoffer toebracht groot. “Het zal jaren duren voor de vrouw weer in balans komt.

Lees ook  Jonge vrouw (19) ‘verkracht, gewurgd en zes dagen opgesloten door ex-vriend uit Made in leegstaand kantoorpand’

Voor haar gold de dader als een vader. Ook het leed dat aan andere leden van de familie is aangedaan is groot.”

De man is niet eerder veroordeeld voor strafbare feiten en werkte mee aan uitgebreid onderzoek door psycholoog en psychiater.

Omdat het gevaar voor herhaling klein zou zijn, is geen contactverbod opgelegd voor het moment dat de verdachte weer vrij komt. “Na de detentie is er geen sprake van vrees dat de verdachte weer een ernstig misdrijf zal begaan.

In haar slachtofferverklaring zei de vrouw eerder: “Ik vond het leuk samen omdat het gezellig was.

En toen kreeg ik ineens, zomaar, een natte lap met een chemische lucht in mijn gezicht. Ik kan niet snappen dat je me dood wilde. Hoe bestaat het dat je zo’n dubbelleven had?”

Je tandarts kan aan je gehemelte zien of je onlangs iemand oraal hebt geplezierd

Wetenschap: luiheid is besmettelijk