in

Zangeres Do heeft ook ervaringen met Jeroen Rietbergen: ‘Wat hij deed was echt niet oké’

Ook doet de zangeres een boekje open over Marco Borsato. Na de vele aantijgingen tegen Jeroen Rietbergen vanwege s*ksueel grensoverschrijdend gedrag vorige maand, laat ook zangeres Do weten dat zij hiermee te maken heeft gehad. “Wat hij deed was echt niet oké”, vertelt ze in een interview met NRC.

‘Je bent gewoon koekoek’
Vorige maand werd Jeroen Rietbergen door meerdere mensen beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag in het programma BOOS.

Zangeres Do vertelt nu in een interview met NRC dat ook zij hiermee te maken heeft gehad. “Twintig jaar geleden heeft hij dingen bij mij gedaan waarvan ik toen zei: gast, je bent gewoon koekoek, dat doe je toch niet?”, vertelt ze aan de krant.

Aangesproken
Do licht toe dat er wel ‘een andere machtsverhouding was’ dan bij de kandidaten van The Voice. “Want ik huurde hem in en was niet afhankelijk van hem.”

Lees ook  112 gebeld voor Ellie Lust

Do sprak Jeroen dan ook aan op zijn gedrag. “Wat hij deed was echt niet oké, maar nadat ik hem erop heb aangesproken heeft hij het nooit meer bij mij gedaan.

En mijn collega’s wisten ervan en als hij dan weer vieze praatjes had zeiden zij: gast, hou eens je bek joh, doe normaal. Dus ik voelde me gesterkt door mijn omgeving.”

Grensoverschrijdend gedrag
En dat was niet de enige keer dat ze te maken had met grensoverschrijdend verdrag, vertelt Do. “Ik heb ooit met een producer gewerkt, toen ik echt jong was, minderjarig, die tegen mij zei: ‘Misschien moet je in je n*kie gaan zingen.

Dan voel je het veel meer. Andere zangeressen doen dat ook.’ En ik heb dat niet gedaan, gelukkig. Maar dat is toch heel gek. Hij was ook veel ouder.”

Lees ook  Dode onder auto was peperdure katalysator aan het stelen

Marco Borsato
Do geeft aan dat ze het moeilijk vindt om uitspraken te doen over de aantijgingen tegen Marco Borsato, met wie ze ook heeft samengewerkt en de hit Voorbij scoorde.

“Maar los van de beschuldigingen zou je kunnen zeggen dat Marco heel handtastelijk is. En als ik intensief met hem had samengewerkt dan had ik tegen hem gezegd: ‘Dat moet je niet doen, want niet iedereen vindt het fijn en je geeft er een verkeerd signaal mee af,’” zegt de zangeres.

Dat John de Mol niets zegt te weten van het wangedrag van Jeroen Rietbergen, verbaast Do. “Het is heel vreemd dat John zegt: ‘ik wist dit niet’”, zegt de zangeres.

“Lieverd, je staat ernaast! Alleen: je herkent het niet als grensoverschrijdend gedrag. En je erkent niet dat er sprake is van een machtspositie.”

Eén duik in het water maakte Milkiyas (18) verlamd tot zijn nek

75-jarige vrouw door woning gesleept en bedreigd met mes tijdens overval: ’Angstige minuten’