in

Veel winkels uit protest op meerdere plaatsen open, in Sittard verkopen ze zelfs schoenen

Uit protest tegen de coronamaatregelen openden diverse winkeliers zaterdag hun zaak om aandacht te vragen voor hun sector.

Ze vinden de sluiting namelijk te lang duren. Klanten konden langskomen om koffie te drinken en soms ook om even ‘stiekem’ te shoppen.

Als winkels toch gaan verkopen, staat er een boete op. Maar in onder meer Bussum werd de ludieke actie gedoogd.

“We moeten iets doen,” stelt een van de onderneemsters in de Gooise plaats. “Fijn dat iedereen op de been is om ons te steunen.”

Lees ook  Net binnen: ‘Ook seksueel grensoverschrijdend gedrag in “The voice of Kids”‘

Een van haar collega’s verderop zegt het zwaar te hebben. “Het is niet de eerste lockdown, vorig jaar ook een van bijna drie maanden waaronder in december. En dat is een ontzettend belangrijke maand voor ondernemers.”

De winkeliers zijn blij dat ze de gezichten van klanten weer zien. Bij kledingwinkel By Loft komen mensen zelfs met bloemen aanzetten. “Echt hartverwarmend hoe iedereen langskomt. Superlief!”

‘Merendeel koopt schoenen’
In Sittard besloot winkelier Jo Bormans gewoon in zijn winkel schoenen te verkopen. “Het merendeel heeft die ook gekocht, het was niet de bedoeling.

Lees ook  Man (43) die werd gezocht voor zedenmisdrijf op Schiphol opgepakt

Maar we hebben net handhaving in de winkel gehad, en die was heel coulant. We mogen tot 15.30 uur open”, stelt Jo tevreden aan Hart van Nederland. Hij ontving geen boete van de gemeente.

Ook in de grote steden doen winkeliers aan de actie mee. Al is de actie niet bij iedereen even goed aangekomen. Navraag leert dat het bij een aantal ondernemers niet erg druk was zaterdagmiddag.

Mariska Bauer getroffen door herseninfarct

Auto op de kop in sloot Midwolda: hulp komt te laat voor bestuurder (24)