in

Wijkagent bezoekt winkeldief (80): ‘Hij had het gedaan voor zijn buurtjes’

Duizenden reacties kreeg wijkagent Rob Doorneveld uit Zoetermeer naar aanleiding van een triest verhaal dat hij deelde op Twitter. Een 80-jarige man werd aangehouden nadat hij betrapt was op het stelen van etenswaren à 17,75 euro, “omdat hij niet rond kon komen van zijn AOW’tje.”

De man werd naar huis gestuurd met een waarschuwing, omdat het zijn eerste vergrijp was. Het verhaal maakte veel los op sociale media. Duizenden mensen boden hulp aan in de vorm van boodschappen of geld. “Kan ik voor deze man dit bedrag betalen dat jullie het bij hem bezorgen?” vraagt een Twitteraar zich af. “En maak er dan 20 euro van en doe er dan ook brood bij.”

Lees ook  Test je oogscherpte: Hoe veel 3’en tel jij op deze afbeelding?

‘Tranen in zijn ogen’
De wijkagent is inmiddels bij de man op bezoek geweest om hem te vertellen over de vele reacties. “Bij dezen wil ik iedereen namens meneer hartelijk bedanken voor de hartverwarmende initiatieven”, aldus Doorneveld. “Ik liet hem alle reacties zien en die ontroerde hem, hij had er tranen van in zijn ogen. Hij had het niet alleen voor zichzelf gedaan, maar ook voor zijn buurtjes, zo vertelde hij me.”

Lees ook  Jo-Anna (42) date alleen maar met jonge mannen: 'En ze moeten fiks geschapen zijn'

Toch slaat de man alle hulp af. “Hij is dankbaar voor alle goedbedoelde donaties en tassen vol boodschappen, maar hij gaf aan daar geen gebruik van te willen maken. Volgens meneer zijn er mensen die dat nog beter kunnen gebruiken”, aldus de wijkagent. “Wel zal hij deelnemen aan een hulptraject. Ik houd een vinger aan de pols.”

Man rijdt eigen vrouw aan op oprit voor hun huis in Amersfoort

Brand in Bredase flat, hondje springt van balkon naar balkon om aan vuur te ontkomen