in

“We zijn allemaal diep geschokt”: Jongen (15) brengt familie om en blijft dagenlang videogames spelen

Na een ruzie over slechte schoolresultaten bracht Santiago (15) zijn vader, moeder en broertje om in de ouderlijke woning in de Spaanse provincie Alicante.

Na het familiedrama verkeert het land in shock. Zeker nadat bekend werd hoe de jongen het misdrijf “met een ongebruikelijk kalmte” en “zonder enige spijt” heeft bekend. De jeugdrechtbank heeft inmiddels zijn internering in een gesloten instelling bevolen.

De ouders hadden volgens nieuwsberichten de internettoegang van hun zoon geblokkeerd omdat hij slechte punten had op school.

De moeder dreigde er bovendien mee om zijn mobiele telefoon en tablet af te pakken. Ze was ook boos omdat ze vond dat haar zoon te weinig meehielp op het veld.

Daarop nam de 15-jarige Santiago dinsdag het jachtgeweer van zijn vader en schoot de 52-jarige vrouw dood.

Daarna zou hij zijn tienjarige broer met hetzelfde wapen hebben vermoord. Toen zijn 51-jarige vader drie uur later thuiskwam van zijn werk, vermoordde de jongen hem ook. De tiener bracht de lichamen naar een nabijgelegen schuur om ze te verbergen.

WhatsApp-berichten
Hij bleef vervolgens drie dagen in zijn ouderlijk huis in het dorp Algoda nabij Elche en veinsde een coronabesmetting zodat hij niet naar school moest.

Lees ook  'Russisch konvooi tegengehouden door groep met drones'

Hij speelde videogames en beantwoordde zelfs de WhatsApp-berichten die zijn moeder ontving.

Pas toen een tante op vrijdag naar het huis kwam om te checken hoe het ging met haar zus, die haar telefoontjes niet meer beantwoordde, gaf de jongen de misdaad toe.

De vrouw waarschuwde daarop meteen de politie, die de tiener arresteerde. Agenten troffen de levenloze lichamen in de schuur aan.


Tijdens zijn eerste verhoor door de politie leek de jongen “ongewoon emotieloos en ontspannen”, schrijft de Spaanse krant ‘El Mundo’.

Hoewel hij de misdaad bekende, toonde hij helemaal geen berouw. De jeugdrechter heeft beslist om de jongen te interneren in een gesloten jeugdinstelling.

Verlegen jongen
“Zoiets hadden we van Santiago niet verwacht”, zei een klasgenoot aan de krant ‘ABC’. De jongen was “verlegen”.

Lees ook  Man (32) overlijdt nadat hij meters naar beneden valt in attractiepark

Hij bleek echter veel communicatiever op sociale netwerken, waarop hij erg actief was. Santiago was altijd “een brave jongen” met goede schoolresultaten.

Maar zijn schoolprestaties gingen de laatste tijd in dalende lijn. De klasgenoot beschreef Santiago als “te lui om te studeren”.

De familie heeft pas sinds twee jaar een internettoegang. De moeder wilde lange tijd geen wifiverbinding omdat ze zich verzette tegen dit soort technologie.

In de 230.000 inwoners tellende stad Elche is de schok groot. Burgemeester Carlos González heeft afgelopen weekend een officiële rouw van drie dagen afgekondigd.

“We zijn allemaal diep geschokt, de hele stad is verbijsterd”, zei González zaterdag op televisie na een minuut stilte aan het stadhuis. “Dit zijn absoluut verschrikkelijke en onverklaarbare gebeurtenissen.”

Roxeanne Hazes laat volgers blozen met BH-loze foto

Man (20) wurgt Amerikaanse vlogger op Leidseplein tijdens livestream, slachtoffer bewusteloos