in

Wat zou jij doen als je EuroMillions wint? Deze dame won ooit miljoenen en leeft nu van een uitkering

Het zijn hoogdagen voor mensen die EuroMillions spelen of mensen die misschien morgen hun kans eens willen wagen. Zo is er morgen op 15 oktober weer een astronomische recordjackpot van 220 miljoen euro te winnen.

Daarnaast winnen er sowieso 600 Belgen minstens 500 euro en een handvol vrij zeker enkele tienduizenden euro’s. In het beste geval winnen er nog heel wat andere Belgen natuurlijk ook nog een bedrag van duizenden euro’s. Meedoen doe je via hier.

Van miljonair via Lotto tot enkele jaren later straatarm
Indien je de grote jackpot wint dan wil dat echter nog niet zeggen dat je jezelf nooit meer zorgen hoeft te maken om geld. Zo won de Britse Callie toen ze amper 16 jaar oud was maar liefst 2 miljoen euro. Dat is ondertussen 17 jaar geleden dus toen was dat bedrag ook nog een stuk meer waard.

De nu 33-jarige Callie heeft niets meer van haar geld over is ondertussen zelfs straatarm. Zo leeft ze van een uitkering en woont ze in een zeer klein huisje waar ze 550 euro huur voor moet betalen. De rotte kers op de taart was dat ze vorige week ook nog veroordeeld werd en nooit meer mag auto rijden nadat ze een ongeluk had veroorzaakt onder invloed van cocaïne.

Lees ook  Moeder ontvangt geld van leraar die haar 7-jarig dochtertje mis bruikte en houdt haar mond

Hoe is het in godsnaam zo ver kunnen komen als je zoveel geld hebt, zou je denken? Toen Callie de lotto won, werkte ze nog als rekkenvuller in een supermarkt. Daar gaf ze ontslag en door slechte begeleiding verbraste ze haar volledige fortuin op enkele jaren.

Het geld ging voornamelijk naar feestjes, huizen, auto’s, cadeautjes aan vrienden en zelfs aan plastische chirurgie. Haar borstvergroting alleen al kostte haar zo’n 18.500 euro. In haar luxeleventje kwam Callie veel verkeerde mensen tegen en personen die van haar wilden profiteren en vooral dat laatste was de reden waardoor haar fortuin in een mum van tijd op was.

Zo trakteerde ze constant en schonk ze niet alleen geld aan vrienden en familie, maar zelfs aan verre kennissen of mensen die ze nog maar kort kende. Geld dat ze normaal wel zouden teruggeven zeiden ze vaak, maar dat gebeurde natuurlijk nooit. Callie gaf dan ook vaak 20.000 euro weg alsof het niks was.

“Ik schat dat het totale bedrag zo opgelopen is tot 220.000 euro, maar ik zag er nooit een cent van terug. Ik was een makkelijk doelwit. Nu besef ik pas wat ze mij hebben aangedaan. Ze maakten misbruik van mijn jonge leeftijd”, vertelde ze eerder.

Lees ook  Heftig familieverhaal: ‘Ik heb een affaire met mijn oom

“Ik kocht enkele huizen, voor mezelf en enkele familieleden. Mijn borstvergroting kostte 18.500 euro, ik bleef ook onvermoeid feesten en cadeautjes kopen. Ik hielp anderen graag uit de problemen. En mensen bleven maar smeken om een beetje geld. Iedereen wilde plots vriendjes met mij worden.”

Vandaag de dag heeft ze gemiddeld nog een jaarloon van 13.000 euro per jaar en bijna de helft daarvan gaat naar de huur van een huisje dus. Op haar spaarboek heeft ze ondertussen dan ook nog amper geld staan.

Het kan trouwens nog extremer. De Schot Colin Weir en zijn echtgenote Christine wonnen in 2011 met EuroMillions maar liefst 176 miljoen euro. 40 miljoen euro daarvan hebben ze er op amper 8 jaar doorgejaagd aan een tempo van 110.000 euro per week tot Colin in 2019 overleed.

Morgen zelf meedoen en tienduizenden euro’s of zelfs 220 miljoen winnen?
De jackpot van morgen (vrijdag 15 oktober) is 144 miljoen euro. Je kan meedoen tot morgen 20u00, de trekking is een uurtje later. Als je wint, raden we alvast aan om iets verstandiger te zijn dan Callie.

Yolanthe Cabau doet bizarre onthulling: ‘Mannen wachten uren voor mijn huis’

Mike vroeg zijn vriendin om de prostitutie in te gaan, zodat hij zijn schulden kon afbetalen