in

Waarom werd Tim (15) doodgestoken? ’Hij was een heel lieve en rustige jongen’

Verdriet, boosheid en veel vragen. De dood van de 15-jarige Tim komt keihard binnen bij vrienden van de jonge Middelburger. ,,Tim was een superlieve jongen.”

Drie dagen lang vocht hij in een Rotterdams ziekenhuis voor wat hij waard was. Maar de schade, die Tim zondag opliep tijdens een steekpartij in Middelburg, bleek te groot. De tiener bezweek woensdagmiddag aan zijn verwondingen.

De politie arresteerde woensdagavond een 15-jarige jongen uit Steenbergen en een 16-jarige jongen uit Rilland op verdenking van betrokkenheid bij het misdrijf.

Het duo werd aangehouden in een woning in Dauwendaele en overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar worden ze donderdag verhoord.

Wat er zich precies heeft afgespeeld in de Middelburgse wijk Dauwendaele, is nog een raadsel. De moeder van Tim deed zondagavond een getuigenoproep op Facebook.

’Mijn lieve zoon Tim is vanmiddag slachtoffer geworden van een hele laffe daad. Hij is voor dood achtergelaten en zijn toestand is zeer kritiek.’ Zij riep iedereen die iets weet op zich te melden bij de politie.

Lees ook  Geld tellende Rachel Hazes wil nooit meer op televisie

Ook de politie stelt dat zij nog niet precies weet wat er zich bij de Meanderflat heeft afgespeeld. De Zeeuwse politie begon zondag direct met een groot onderzoek.

Zo werd een politiehelikopter ingezet om luchtfoto’s te maken en kwam de forensische opsporing ter plaatse om sporen veilig te stellen. Ook werden er politiehonden ingezet.

Voetbalclub
De dood van de 15-jarige komt als een mokerslag aan bij voetbalclub Jong Ambon in Middelburg, waar het slachtoffer speelde.

„We werden gisteravond al op de hoogte gebracht dat het zeer slecht ging met Tim. We hebben toen zijn teamleden bij elkaar geroepen en verteld wat er aan de hand was.

De verslagenheid is enorm. We hebben Slachtofferhulp ingeschakeld en de gemeente.

Dit zodat wij een uitzondering van de coronamaatregelen kunnen krijgen om toch met het team van Tim bij elkaar te kunnen komen en emoties te kunnen delen”, vertelt voorzitter Melvin Telussa van Jong Ambon.

Lees ook  Toename van buikgriep en oogontsteking bij kinderen

„De kinderen zijn er helemaal kapot van. Tim was een heel lieve, rustige en aardige jongen. Hij trainde elke week en had veel plezier in het spelletje.

Dat dit juist hem moet overkomen, is compleet uit de lucht komen vallen. Het is een enorme schok.”

Sociale media
De voetbalclub heeft de teamgenoten van Tim met klem op het hart gedrukt om het plaatsen van berichten op sociale media te vermijden.

Ook de politie vraagt jongeren om te stoppen met het verspreiden van opruiende foto’s van mogelijke betrokkenen bij de steekpartij.

„Er worden namen en foto’s gedeeld. Zo wordt onder andere veelvuldig een foto van een meisje gedeeld, maar wij hebben geen zicht op een meisje dat bij het incident betrokken was.

Dit is heel schadelijk voor mensen wat er nu gebeurt”, aldus de politiewoordvoerder, die benadrukt dat de verspreiding van beelden geen meerwaarde heeft voor het politieonderzoek.

Motoragent mishandeld door minderjarige scooterrijder

Politie redt zwaar verwaarloosd hondje uit woning Maastricht: ‘Triest dat dit nog steeds gebeurt’