in

Waarom jij altijd sneller dronken bent dan je vrienden

Je kent het wel. Terwijl je vrienden moeiteloos hun zoveelste biertje achterover gieten, hang jij al misselijk boven de wc. Als je die al haalt, tenminste. Op zo’n moment denk je maar één ding: waarom ik? Nou, er zijn talloze redenen waarom jij.

Ben je hartstikke dun?

Dan ben je sneller dronken dan mensen die zwaar zijn. Dat komt omdat je minder vocht in je lichaam hebt en de hoeveelheid alcohol naar verhouding groter is.

Ben je een Aziaat?

Lees ook  Dame van 21 heeft een oudere vriend van 74 – “We doen het bijna elke dag”

Dan is het genetisch bepaald dat je slechter tegen alcohol kunt. Aziaten missen een enzym die alcohol afbreekt.

Ben je een oude vent?

Dan leg je het waarschijnlijk af tegen jonge gasten. Bij oudere mensen werkt de lever niet zo snel meer en wordt alcohol dus minder snel afgebroken dan bij jonkies.

Ga je nooit naar de sportschool?

Dan heb je minder spiermassa en minder plekken waar de alcohol naartoe kan vloeien. Het slaat de biceps dus over en baant zich meteen een weg in het bloed, waardoor je sneller bezopen bent.

Lees ook  Ouders negeren 1-jarige dochter en spelen videospelletjes – dagen later is het meisje verhongerd

Ben je altijd verkouden?

Dan heb je minder vocht in je lichaam. Hierdoor stijgt het alcoholpercentage in je bloed sneller. Er zit immers minder water in je bloed om de alcohol mee te vermengen.

Ben je een vrouw?

Tja. Daar kun je ook niks aan doen. Dan het is te wijten aan het feit dat vrouwen gemiddeld meer vet en minder spieren hebben dan mannen. En in spieren zit meer water dan in vet.

Man in Klundert mishandelt brandweerman die zijn keukenbrand kwam blussen

Klaasje van K3 overladen met complimenten op bikinifoto: «Ongelooflijk mooi lichaam!»