in

Vrouw laat hond over politieauto lopen

De politie heeft maandagavond 7 februari 2022 in Nieuwendijk een 56-jarige vrouw uit die plaats aangehouden op verdenking van bedreiging en vernieling.

Dit gebeurde na een melding dat de vrouw in Almkerk een auto beschadigd zou hebben. Toen politiemensen haar hierover aanspraken, zou ze de politiemensen hebben bedreigd.

Agenten reageerden aan het begin van de maandagavond op een melding dat een vrouw in Almkerk opzettelijk een auto zou hebben beschadigd.

Lees ook  Ajax treft schikking met familie Nouri van minimaal 7,8 miljoen euro

Ze troffen de vrouw aan, maar konden moeilijk met haar in gesprek komen omdat ze dreigde de hond die ze bij zich had tegen de agenten te gebruiken.

Toen ze vervolgens de hond over de motorkap van de politieauto liet lopen, besloten de agenten haar aan te houden op verdenking van vernieling en bedreiging.

Omdat dit niet lukte zolang de vrouw de hond in haar bezit had, is in eerste instantie de expertise van een politiehondengeleider ingeroepen.

Lees ook  Voor de kroegentijgers: Je kunt nu een eigen opblaaskroeg in je tuin plaatsen

Daarna is besloten de vrouw met een politiebus naar huis te rijden, zodat ze haar hond thuis kon brengen.

De vrouw is daarna aangehouden en overgebracht naar een politiebureau en heeft de nacht in de cel doorgebracht. De politie gaat vandaag met het onderzoek verder.

Meisje 11 verkracht in kasteeltuin door asielzoeker

Gevonden lichaam in kanaal zat in dakkoffer auto