in

Vrouw bezoekt 9 jaar lang gynaecoloog die plots haar eigen vader blijkt

Een arts uit de Amerikaanse staat New York wordt ervan beschuldigd zijn eigen sperma te gebruiken om in ieder geval twee ​​vrouwelijke patiënten in zijn vruchtbaarheidskliniek te bezwangeren. Eén van zijn vermeende kinderen, Morgan Hellquist, eist langs een burgerlijke rechtbank een schadevergoeding voor emotionele schade en oplichting.

De verdachte in kwestie is Dr. Morris Wortman, een getrouwde verloskundige en gynaecoloog die al jaren voor een centrum voor menstruele stoornissen in de New Yorkse stad Rochester werkt. Twee vermeende slachtoffers beweren dat Wortman meer dan dertig jaar geleden zijn eigen sperma gebruikte om hun moeders kunstmatig te insemineren. De slachtoffers, een man en een vrouw, blijken uit een test inderdaad familie te zijn.

Lees ook  Automobilist parkeert auto keurig op de vangrail langs A7 - Navigatie zei flauwe bocht naar rechts

‘We lijken allemaal op hem’
Eén van hen, de Amerikaan Carl Lore, zegt tegen Amerikaanse media dat hij het grootste deel van zijn leven een leugen leefde, door te denken dat hij de zoon was van een man die op 36-jarige leeftijd was overleden. Een voorouderlijke DNA-test onthulde echter drie jaar geleden dat zijn vader van Joodse komaf was. Er waren bovendien sterke aanwijzingen dat hij zes halfbroers en -zussen zou hebben, met wie hij in de loop der tijd een sterke emotionele band heeft gekregen.

Lees ook  Juutlje Tieleman weet hoe ze kijkers moet trekken met video in bad!

“We kwamen er meteen achter dat het Dr. Wortman moet zijn geweest”, zegt Lore tegen de lokale Amerikaanse zender 13WHAM. “We hadden hem allemaal als onze dokter. We lijken allemaal op deze man. We hadden alleen geen enkel bewijs.” Lore stelt naar eigen zeggen met een advocaat te hebben gesproken, maar gelooft niet dat hij gronden heeft voor een civiele procedure, zoals die wel is aangespannen door zijn halfzus, Morgan Hellquist.

Aan ziekenhuis achtergelaten twintiger die bezweek aan kogelwond is Valerio (21)

Man (43) opgepakt na vondst dode vrouw in kofferbak bij ziekenhuis Almelo