in

Vrouw (68) voor duizenden euro’s opgelicht via WhatsApp, maar dief krijgt spijt

Een 68-jarige vrouw uit Arnhem zag bijna vijfduizend euro van haar rekening verdwijnen nadat een sluwe oplichter zich via WhatsApp voordeed als haar dochter.

Als je in zo’n truc trapt, kun je volgens de politie meestal “fluiten naar je centen”. Maar de dief in deze zaak kreeg berouw, op de dag voor kerst nota bene.

De zaak komt aan het rollen als de politie Hardenberg op 24 december een verdachte op het bureau uitnodigt, nadat er na een “vriend in nood-fraude” plots bijna vijfduizend euro op zijn rekening is bijgeschreven.

“Het slachtoffer was een 68-jarige vrouw uit Arnhem”, schrijft de politie op Facebook. De vrouw werd via WhatsApp benaderd door iemand die zich voordeed als haar dochter en aangaf in geldnood te zitten.

Lees ook  Vrouw drukt tennisbal tussen haar schouderbladen en 6 minuten later gebeurt iets geweldigs

De Arnhemse besloot haar zogenaamde dochter een helpende hand toe te steken en maakte de geldsom over.

Redelijke spaarpot
De politie traceerde het geldbedrag en vond het terug in de “redelijke spaarpot” van de verdachte. Die gaf op zijn beurt aan dat hij het schadebedrag graag wilde vergoeden.

“Tijdens het verhoor maakte hij het geldbedrag van bijna vijfduizend euro over aan het slachtoffer en gaf hij aan spijt te hebben van hetgeen gebeurd is.”

Lees ook  ‘Martien Meiland houdt iedereen voor de gek en speelt een typetje’

Eén van de dienstdoende rechercheurs besloot daarop de beroofde vrouw te bellen, om haar te vertellen dat ze even op haar rekening moest kijken.

“Natuurlijk was ze erg emotioneel en ook erg blij.” Tegen de verdachte wordt proces verbaal opgemaakt.

WhatsApp-fraude gebeurt aan de lopende band, meestal kunnen slachtoffers fluiten naar hun centen. Maar soms – zoals in het geval van deze Arnhemse – loopt het goed af.

Ook bij Wendy van Vliet uit het Zuid-Hollandse Maasland was dit het geval. Zij lokte haar oplichter, die zich voordeed als haar zoon, samen met buurtgenoten in de val.

Man in onderbroek verstopt zich in bankstel om honderden dagen celstraf te ontlopen

Deze wulpse oma in scootmobiel heeft veel meer pikante actie dan jij in de slaapkamer