in

Vrouw (38) bedreigt bezorger met airsoftpistool omdat pizza te laat geleverd wordt

Op 2 mei bedreigde een vrouw (38) uit Kortessem een pizzakoerier met een namaakpistool omdat haar pizza te lang op zich liet wachten. Daarvoor kreeg ze niet alleen een effectieve celstraf van tien maanden, ze moet nu ook een boete van 8.800 euro betalen voor de bedreiging en het bezit van amfetamines die de politie in haar handtas vond. Zo werd het een wel heel dure pizza.

De Kortessemse C. (38) opende met het airsoftpistool in de hand haar deur en richtte het namaakwapen op de bezorger. Ze was boos omdat haar pizza te laat geleverd werd. De politie kwam ter plaatse en trof naast het pistool ook 78 gram speed aan in haar handtas. De vrouw gaf toe dat ze 5 tot 7 gram per dag gebruikte.

Lees ook  Twee agenten vervolgd voor geweld tijdens uit de hand gelopen coronademonstratie

Tijdens de huiszoeking werden ook 18 xtc-pillen, 40 gram cannabis en een mes gevonden. De partner van de bewoonster gaf toe dat die voorwerpen van hem waren.

Voor het illegale wapenbezit en de bedreiging die C. uitte, vorderde de aanklager een celstraf van tien maanden, voor het drugsbezit een extra celstraf van zes maanden. “Het is niet de eerste keer dat mevrouw voor zulke feiten veroordeeld wordt.” C. (38) kwam zelf niet naar de rechtbank voor de behandeling van haar zaak en stuurde ook geen advocaat.

Hardleers
De strafrechtbank in Tongeren legde de gevorderde celstraffen effectief op. Daarnaast moet C. (38) ook een boete van 8.000 euro betalen voor het drugsbezit en 800 euro voor de bedreiging. “De beklaagde is bijzonder hardleers en trekt geen lessen uit het verleden”, luidde de motivering van het vonnis. “Zij blijft vervallen in haar oude gewoonten en kan haar agressie duidelijk niet onder controle houden. Het slachtoffer was dan ook danig onder de indruk.”

Lees ook  Slachtoffer dodelijke tramaanrijding Den Haag is Poolse man

De schadevergoeding die C. aan de bezorger moet betalen, wordt op een later tijdstip bepaald.

Ook haar partner S. (41) kreeg een celstraf van zes maanden en een boete van 8.800 euro voor de extra drugs en het mes die tijdens de huiszoeking in beslag genomen werden.

Geen fucking meer als plaatsnaam – Inwoners spuugzat dat hun plaatsnaambord telkens werd gestolen

Slachtoffer schietpartij Bergen op Zoom is 55-jarige Yilmaz Yeral