in

Vreselijke beelden laten zien hoe ‘meest eenzame orka ter wereld’ met kop tegen glas beukt

Nog steeds bevinden zich overal op de wereld dieren in vreselijk en erbarmelijke omstandigheden. Het zijn hartverscheurende verhalen, maar we mogen onze ogen hiervoor niet sluiten. Alleen door bewustzijn te creëren, kunnen we hieraan een einde maken.

Orka’s zijn magnifieke en hele intelligente dieren. In het wild zwemmen ze gemiddeld meer dan 60 kilometer per dag, aldus Nat Geo. Ondanks dit alles blijven mensen ze in gevangenschap houden. Met alle gevolgen van dien.

Dierenrechtenorganisaties hebben beelden gedeeld van Kiska, een orka die in gevangenschap in Marineland in Canada leeft.

Ze is het meest beroemde en eenzaamste dier van Marineland. Al jarenlang wordt er door mensen gevochten voor haar vrijheid, aldus blogTO.

We willen vooraf waarschuwen voor de verontrustende beelden, deze kunnen als schokkend worden ervaren.


Kiska is nu zo’n 44 jaar oud. Toen ze nog erg jong was, werd ze gevangen genomen voor de kust van IJsland. Sinds 2011 leeft ze compleet alleen, nadat haar laatste metgezel naar een andere plek verhuisde.

Lees ook  Tim stopt tong 110 keer tussen muizenval

Ze kreeg vijf kalfjes in Marineland, maar deze stierven allemaal op jonge leeftijd. Al vele jaren worden haar verzorging en levensomstandigheden in twijfel getrokken. Het is duidelijk dat ze zowel fysiek als mentaal steeds meer achteruitgaat.

Organisaties roepen op om Kiska naar een opvang te brengen en het ‘pretpark’ te sluiten. Nieuwe video’s van de depressieve orka laten zien hoe ze haar hoofd tegen de muur van haar tank beukt.

Lees ook  Zorgen bij hondenbaasjes door 'mouwkruipers': 'Ze zijn levensgevaarlijk'

Het zijn hartverscheurende beelden. Geen enkel dier verdient het om in dit soort omstandigheden te leven. Een sociaal en intelligent dier zoals Kiska wordt hierdoor kapot gemaakt.

De video’s zijn vreselijk om te zien, maar een noodzakelijk kwaad om te delen als we veranderingen willen doorvoeren.

Indien meer mensen zich bewust worden van dit soort vreselijke toestanden, kan het lot van dieren in nood zoals Kiska zich keren.

Overweeg ook dit bericht te delen zodat er hopelijk sneller een einde komt aan dit soort wrede omstandigheden.

Man brengt zijn honden naar dierenarts om ze in te laten slapen omwille van nieuwe vriendin

Dode gevonden op parkeerplaats ziekenhuis Almelo