in

Vluchtende bestuurder laat 3-jarig kind achter in wagen

De politie heeft zondag een verdachte bestuurder gevat na een achtervolging. Hij en zijn passagiers probeerden te voet te vluchten en lieten daarbij een driejarig kind achter op de achterbank. Tijdens de vlucht gooide een van de verdachte vijf pakjes cocaïne weg.

Zondag controleerde een wijkteam van de politie een huurwagen naar aanleiding van recente schade vooraan. Onder meer de linkerspiegel was beschadigd. Toen de bestuurder de politie zag, vluchtte hij weg om aan de controle te ontkomen.

Lees ook  Nog twee meter te gaan: zo proberen reddingswerkers kleuter Rayan te bevrijden

Na een korte achtervolging botste de wagen tegen twee andere auto’s in de Van Dornestraat in Deurne Noord. Vier inzittenden sprongen uit het nog rijdende voertuig. De bestuurder was in zijn haast vergeten om de handrem aan te zetten. “Voor de wagen helemaal tot stilstand kwam, raakte het nog drie geparkeerde auto’s. De vluchtende personen lieten een kind van drie jaar achter op de achterbank. Een van de inspecteurs heeft zich meteen om de kleuter ontfermd”, zegt Wouter Bruyns van politiezone Antwerpen.

Lees ook  Kind (3) na vier dagen uit het bos gered in Australië: Hij dronk uit een vies beekje

Cocaïne
Een andere agent zette de achtervolging op één van de inzittenden te voet verder. Na vijf minuten kon hij de verdachte vatten. In de chaos had een van de verdachten vijf pakjes cocaïne en een biljet van 50 euro weggegooid. “De getroffen verdachte kon na verhoor beschikken. Het voertuig is getakeld en het kind werd kort na de feiten door familie ter plaatse opgehaald”, vertelt Bruyns.

Twee Nederlandse vrouwen voor de rechter na aanranding 17-jarige pizzakoerier

Man sterft nadat hij voor tram geduwd wordt in Nederland, drie tieners opgepakt