in

Vijftienjarige tiener weigert tafel af te ruimen waarna zijn ouders de politie bellen

“Als je je bord niet leeg eet, krijg je geen toetje,” heeft menig ouder weleens tegen hun kind gezegd. Maar, “als je de tafel niet opruimt, bellen we de politie is”, is minder populair. Toch gebeurde dit aan het begin van de week bij een gezin uit het Franse Limoges.

Talloze boeken zijn geschreven over het opvoeden van kinderen. Niemand zal ooit beweren dat het makkelijk is, vooral niet bij tieners. De oplossing om een geschil op te lossen van deze ouders is echter behoorlijk opmerkelijk.

Lees ook  Linda de Mol wist in 2020 al van vermeende ver krachting Ali B

Verleden jaar kreeg de politie in Limoges een telefoontje binnen, aldus franceinfo. Er werd melding gedaan van een groot familiegeschil.

Agenten werden gestuurd om de situatie te controleren en eventuele escalatie te voorkomen. Ze reden met spoed naar het appartement van het gezin in Val de l’Aurence.

Eenmaal daar kwamen ze er al snel achter dat er niet echt een “groot” familiegeschil was. Het probleem was dat ouders niet wisten hoe ze hun 15-jarige tiener ertoe konden brengen hen te gehoorzamen en zijn bord schoon te maken na het eten.

Lees ook  Kleine André smeekt dat mama en papa weer bij elkaar zijn

Aangezien niemand gewond was geraakt of in gevaar was, vetrokken de beduusde agenten weer. Wel maakten ze de ouders duidelijk dat het “meer een gebrek aan ouderlijk gezag was dan een probleem voor de politie”, aldus France Blue.

Ook al verliest men soms geduld, de politie is er in het geval van nood, uiteraard niet dit soort gevallen.

Meisje (15) mag gesloten jeugdzorginstelling verlaten na slechte behandeling

Opgelet: flink pak sneeuw op komst. Plaatselijk kan er meer dan 10 centimeter vallen