in

Vijftal crasht op gruwelijke wijze met auto in Havelte: jongeman en meisje dood, drie anderen gewond

Bij een ernstig auto-ongeluk in de buurt van Havelte, ten noorden van Meppel, zijn twee doden en drie gewonden gevallen, waarvan er twee ernstig aan toe zijn.

Het jonge vijftal zat in een auto die rond 05.00 uur van de weg raakte op de Osseweidenweg, waarna het voertuig in een sloot crashte.

De twee dodelijk slachtoffers zijn een 21-jarige man uit Westerveld en een 16 jarig meisje uit De Wolden. Zij overleden ter plaatse. De politie wachtte met bekendmaken van dit nieuws tot de nabestaanden waren ingelicht.

Lees ook  Vrouw bezoekt 9 jaar lang gynaecoloog die plots haar eigen vader blijkt

Bestuurder zwaargewond
De 19-jarige bestuurder, afkomstig uit Westerveld, raakte zwaargewond, evenals een 18-jarige plaatsgenoot. Het vijfde slachtoffer betrof een 16-jarig meisje uit De Wolden dat licht gewond raakte.

De drie zijn allemaal overgebracht naar het ziekenhuis.

Massaal uitgerukt
Hulpdiensten rukten na het ongeluk massaal uit, waaronder een traumahelikopter. Een aantal van de inzittenden was bekneld geraakt in het voertuig.

Lees ook  Natasja Froger is kapot van verdriet: ‘Zwaar geweld gebruikt’

Waardoor de auto in de sloot belandde, is nog onduidelijk. De Forensische Opsporing Verkeer doet momenteel onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De weg is hiervoor afgesloten.

Coronawet dreigt te stranden in Senaat: ‘Dan maar geen wet meer’

Winkeldief wil ontsnappen, maar gooit per ongeluk zijn autosleutels op straat