in

Verontwaardiging nu ouders Cleo twee miljoen krijgen voor interview over ontvoering: ’Hoogst ongepast’

De ouders van de vierjarige Australische Cleo Smith, die in oktober ontvoerd werd, hebben besloten een uitgebreid interview te geven over de ontvoering van hun dochter.

Daar krijgen ze een reusachtig geldbedrag voor en dat zorgt voor heel wat negatieve reacties in Australië.

De vierjarige Cleo Smith verdween in oktober van vorig jaar tijdens een kampeertrip met haar ouders in West-Australië.

Haar verdwijning leidde tot een enorme zoekactie die het hele land in zijn greep hield. Uiteindelijk vond de politie haar enkele weken later levend en wel terug in het huis van een vreemde man in haar geboorteplaats Carnarvon, op korte rijafstand van de camping waar ze was verdwenen.

Lees ook  Vlaamse Kaat die wereld veroverde met dromenvangers verongelukt in Duitsland

Komend weekend geven haar moeder en stiefvader een uitgebreid interview aan het programma 60 Minutes over de gebeurtenissen.

Daarin zouden ze vertellen hoe Cleo omgaat met de ontvoering, maar ook hoe haar nieuwe ’bekendheid’ haar leven beïnvloedt.

„We waren in Perth en iemand liep naar haar toe en zei: ’Hey Cleo’. En zij zei: ’Hey! Hallo!’” Volgens haar moeder reageert ze dus best goed op de situatie, maar toch begrijpt ze het niet helemaal. „Toen we wegwandelden, zei ze: ’Mama, waarom kent ze mijn naam?’”

Lees ook  Drie jongeren vinden lichaam in verre staat van ontbinding in appartement

Negatieve reacties
Naast het interview zou er ook een mini documentairereeks komen en enkele andere verhalen op de andere platformen van de mediazender.

Maar het interview zorgt ook voor heel wat negatieve reacties. Zo zou het gezin zo’n 2 miljoen Australische dollar (een kleine 1,3 miljoen euro) krijgen voor het interview.

Rechercheurs die verbonden waren aan de zaak zouden niet willen deelnemen en ook de politie zou geweigerd hebben omdat ze het interview „hoogst ongepast” vinden aangezien de rechtszaak nog steeds loopt.

92-jarige Belg verdacht van moord op zijn vrouw (87): ’Het leek een zeer goed koppel’

Jonge ’pakketbezorger’ pleegt woningoverval in Leiderdorp: zoektocht naar dader