in

Vermiste Esmee (14) uit Hazerswoude door misdrijf om het leven gekomen in Leiden: ‘Onwerkelijk en oneerlijk’

Een 14-jarig meisje uit Hazerswoude-Rijndijk dat sinds donderdag werd vermist, is door een misdrijf om het leven gekomen.

Een 32-jarige man uit Leiden is aangehouden als verdachte. Er wordt verslagen op het drama gereageerd. ,,Dit is niet voor te stellen.”

Het meisje – volgens bekenden heet ze Esmee – was sinds donderdagavond 30 december rond middernacht vermist. De politie begon direct een onderzoek en zocht op verschillende plekken.

Ze werd op oudejaarsdag, iets voor half tien ’s ochtends, gevonden door een groepje sporters in een speelpark aan de Melchior Treublaan in Leiden. Het meisje was toen al overleden. Door een misdrijf, meldde de politie zondagavond.

De 32-jarige verdachte Leidenaar zit in beperkingen. Dat betekent dat hij met niemand anders contact mag hebben dan met zijn advocaat.

Lees ook  Nederlandse strijder Ron Vogelaar (55) omgekomen in Oekraïne

Zijn rol wordt onderzocht. ,,We hadden voldoende aanwijzingen om deze man aan te houden”, zegt een woordvoerder van de politie.

Onbezorgd
Het tragische nieuws slaat in als een bom in Hazerswoude-Rijndijk en omstreken. ,,Dit is heel oneerlijk en onwerkelijk”, reageert Wilbert van der Post. Hij heeft een paardenpension, Elza Hoeve, waar Esmee een verzorgpaard heeft.

Haar moeder heeft een paard bij de Leidse boer in de stallen. ,,Verschrikkelijk, voor haar ouders en broer. De impact is enorm, dat kun je je niet voorstellen.

Een meisje van 14 hoort vrolijk en onbezorgd te kunnen genieten. Hopelijk krijgen haar ouders snel antwoorden.”

Van der Post is naar de plek gegaan waar Esmee gevonden is, waar hij (en anderen) bloemen en kaarsen hebben neergelegd. Ook heeft hij een eerbetoon op Instagram geschreven.

Lees ook  23.789 nieuwe positieve tests, nieuw dagrecord

De Delta in Leiden, waar het meisje op school zat, heeft met ‘grote ontsteltenis’ gereageerd.

‘Onze gedachten gaan allereerst uit naar de ouders, familie en naasten’, schrijft de directeur van de school volgens Omroep West in een brief aan alle ouders.

Leerlingen kunnen deze week, onder begeleiding van de mentor, met elkaar op school het verlies delen. Er is een herdenkingsruimte ingericht.

Maandag (3 januari) wordt de verdachte voorgeleid aan een rechter-commissaris. De politie is dringend op zoek naar getuigen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Wilbert van der Post (@wilbert72)

Jonge moeder (35) van vier komt om bij ongeval aan brug over kanaal, baby ongedeerd

Hartverscheurend briefje bij baby die werd aangetroffen in een kartonnen doos in Alaska