in

Vermist hondje Miga (1) na bijna twee maanden dood teruggevonden

Miga, het net een jaar oude pomeriaantje dat sinds bijna twee maanden werd vermist in de Hoeksche Waard, is donderdag levenloos teruggevonden. Dat meldt Team Hondenopsporing Nederland (THON).

Het hondje liep op 1 december weg van een boerderij aan de Nieuwendijk in Nieuw-Beijerland, waar hij bij een echtpaar woonde. De echtelieden en THON hebben wekenlang geprobeerd hem weer thuis te krijgen.

Even leek het er op dat een hereniging in het verschiet lag, namelijk toen een speurhond Miga vorige maand zag.

Lees ook  Schitterende kat heeft twee verschillende gekleurde ogen

Het pomeriaantje schoot bij het zien van de speurhond de bosjes in. Zelf het plaatsen van een vangkooi mocht niet baten.

Bemoedigende berichten
Hondenliefhebbers uit het hele land leefden afgelopen weken intensief mee met de baasjes van Miga. Ze ontvingen via de Facebookpagina van Thon honderden bemoedigende berichten.

Zelf koesterden de baasjes lange tijd nog de hoop dat een passant was gevallen voor de charme van het beestje en hem had geadopteerd.

Lees ook  Konijnen en vogels in extreem vervuild gebouw: 'Centimeters poep op grond'

Een pomeriaantje, ook wel dwergkees genoemd, wordt gemiddeld 12 tot 16 jaar oud. De diertjes zijn gewild bij hondenrovers en dat komt doordat het aanbod klein is en pomeriaantjes maar weinig pups voortbrengen per nest. Een ‘goedkope’ kost zo’n 2500 euro, al zijn er ook pups waarvoor het dubbele wordt neergeteld.

Onderzoek: In mannenbaard meer bacteriën dan in hondenvachten

Als het kind ‘stop’ zegt gaan ouders vaak door met kietelen, maar daarmee overschrijd je hun grens