in

Vermissing Gino (9): wat weten we tot nu toe?

Met man en macht wordt er gezocht naar de 9-jarige Gino van der Straeten. De jongen wordt sinds woensdagavond vermist.

Maar wat weten we tot nu toe over hem en zijn vermissing? En welke verhalen gaan rond? Een overzicht van 1Limburg van de feiten en onbevestigde informatie.

Vermissing
Gino van der Straeten gaat woensdagavond spelen in een speeltuin tussen de Hertogenlaan en Zonstraat in Kerkrade. Op die plek is hij tussen 19:30 en 20:30 uur voor het laatst gezien. Rond het tijdstip van de vermissing van de jongen waren een man en drie kinderen ook aan het voetballen in het speeltuintje. De politie heeft de drie kinderen al gesproken, maar is nog op zoek naar de man. Hij wordt niet gezien als verdachte, benadrukt de politie.

Uiterlijk
De jongen is 1,30 meter, heeft blond haar en blauwe ogen. Hij heeft een rode jas met zwarte mouwen van het merk Jordan, een lichte spijkerbroek en groene schoenen met witte zool aan. Verder draagt hij een rode pet van het merk Nike. Gino heeft waarschijnlijk een zwarte step met rode handvatten en daarop rode stickers bij zich.

Lees ook  Politie vindt crimineel nadat luide scheet zijn schuilplaats verraadt

Step
Feiten
Een belangrijk aanknopingspunt is de step van Gino. Daarmee was hij bij het speeltuintje waar hij voor het laatst is gezien. De politie heeft donderdagavond een step op een parkeerplaats bij zwembad In de Bende in Landgraaf gevonden. Dat is hemelsbreed zo’n 6 kilometer verderop.

Onbevestigd
Het is nog niet duidelijk of de gevonden step van Gino is. Het speelgoed zou volgens getuigen donderdag al de hele dag bij het zwembad hebben gelegen.

Familie
Feiten
Gino woont oorspronkelijk bij zijn moeder in Maastricht. Hij heeft twee zussen: Kelly (32) en Naomi (21). De jongen logeerde sinds een week bij zijn zus Kelly in Kerkrade. Dat Gino nu bij een familielid zou zijn, wordt nagenoeg uitgesloten door de politie.

Onbevestigd
De vader van de jongen zou niet in beeld zijn. Zus Kelly zegt dat zij binnenkort het voogdijschap over Gino zou krijgen, vanwege de ziekte van hun moeder. Volgens zus Naomi speelt de voogdij geen rol bij de vermissing. Het voogdijschap zou met instemming van de familie in gang zijn gezet.

Lees ook  Boom op dodenweg Lunteren gekapt door onbekende na zoveelste ongeluk

Scenario’s
De politie houdt rekening met een misdrijf. Er zijn volgens een woordvoerder nog veel scenario’s mogelijk. Donderdagmiddag is er een Ambert Alert verzonden voor de vermissing van de negenjarige.

Zoektocht
De politie heeft in de zoektocht een helikopter, speurhonden en drones ingezet. De Duitse politie is ook in kennis gesteld. Verder zijn er camerabeelden opgevraagd en buurtonderzoek gedaan. De camerabeelden bij het zwembad waar de step werd gevonden, zijn nog niet in werking. Er zijn verschillende burgerinitiatieven die zoektochten naar de jongen organiseren.

Zoekteam
Ook heeft Medical Service NRW, een zoekteam uit Duitsland dat is gespecialiseerd in het zoeken naar mensen en het geven van medische bijstand en dat ook beschikt over honden, besloten te helpen. Naar eigen zeggen kreeg het team donderdagavond het verzoek om mee te speuren. Samen met een ander Duits speurhondenteam en droneteam zijn zij tot 04:30 uur doorgegaan met zoeken. Ook vrijdag is er weer een grootschalige zoekactie, meldt Medical Service NRW op Facebook.

Derde dag in zoektocht naar vermiste Gino (9): ‘Elke seconde is cruciaal’

Misbruik door chauffeur, en nu dreigt sluiting voor kinderopvang