in ,

Verliefd op voorwerpen: vrouw trouwt met Eiffeltoren & andere liefdesverhalen

Iedere gek heeft zijn gebrek. De een is idolaat van een auto, anderen zijn onafscheidelijk van hun huisdier.

Uiteindelijk zoeken we allemaal huisje-boompje-beestje. Maar een kleine groep mensen neemt dat wel erg letterlijk.

Deze ‘object-s*ksuelen’ zien gebouwen als ideale huwelijkspartner, kunnen opgewonden raken van een boom of smoorverliefd worden op een broodrooster… Enkele huwelijkskandidaten waar je (hopelijk) nooit aan gedacht hebt.

Als je niet weet wat je op een bruiloft moet geven, is een rijstkoker een aardig idee.

Maar voor de Indonesische Khoirul Anam is dit meer dan een huishoudelijk apparaat dat ongebruikt in een keukenkastje verdwijnt. Voor hem is het de ultieme huwelijkskandidaat! “Gehoorzaam.

Praat niet te veel. Goed in koken,” verduidelijkt hij bij zijn ‘trouwfoto’s’ op social media. Op 20 september 2021 wordt hij, voor zover bekend, de eerste persoon die met een rijstkoker trouwt.

Maar vier dagen later meldt Anam al dat het voorbij is. “Meer dan rijst koken zat er niet in.”

Het huwelijk blijkt een stunt van een Indonesische influencer. ‘Objectum-seksualiteit’ is een dankbaar onderwerp voor grapjassen en aandachttrekkers, maar voor een kleine groep is het bittere ernst…

Berlijnse Muur
Als we het over ‘objectum-seksualiteit’ hebben, kunnen we niet om Eija-Riitta Eklöf heen. Ze heeft het zo’n beetje uitgevonden.

Wanneer de Zweedse in de jaren 70 verliefd wordt op de Berlijnse Muur bestaat er geen woord voor wat ze voelt. Het is geen fetisj of obsessie.

Ze voelt liefde. Voor een betonnen muur. Zelf noemt ze het ‘objectumseksualiteit’ (zie kader). Over haar s*ksleven wil ze alleen kwijt dat ze met een realistisch schaalmodel slaapt…

Meer hoeven we eigenlijk niet te weten. Op 17 juni 1979 is de Grote Dag…

Lees ook  Moeder deelt foto van haar zoon met kanker en een bericht dat iedereen zou moeten lezen

Eija en Die Mauer trouwen elkaar. De ceremonie wordt uitgevoerd door een priester uit de hoek van het animisme, een geloof dat erop neerkomt dat alles een ziel heeft: mensen, dieren, planten en ja, zelfs IJzeren Gordijnen. Eija voegt Berliner-Mauer aan haar achternaam toe.

We weten allemaal hoe het met meneer Berliner-Mauer afloopt… Terwijl de wereld in 1989 de val van de Muur viert, is Eija in rouw gedompeld.

“De televisiebeelden van mijn man die tegen de vlakte werd gegooid waren hartverscheurend,” blogt ze.

Wat nu, daten met de Chinese muur?

Nee, ze slijt de rest van haar dagen met het rode tuinhekje voor haar woning in het Zweedse gehucht Liden, waar ze in 2015 overlijdt.

Het hekje wordt het symbool van OS Internationale, de organisatie voor objectofielen die ze heeft opgericht. Het telt wereldwijd tientallen leden.

Onder de partners vinden we een middeleeuwse brug, een pakhuis en een reuzenrad. Ene Sandy K. heeft de pech om verliefd te worden op de Twin Towers.

Treinstation
Ook Carol weet al van jongs af dat ze op gebouwen valt. Met kerst 2015 trouwt ze met haar grote liefde Daidra, voor de buitenwereld beter bekend als Santa Fe Centraal Station.

Ze noemt haar trouwdag ‘de beste dag van ons leven’. Want ze ziet Daidra als een volwaardige partner.

Alhoewel dit huwelijk geen wettelijke betekenis heeft, verandert ze haar achternaam in Santa Fe. Elke dag reist ze 45 minuten om met haar geliefde de dag door te nemen.

En de seks? Carol voelt een ‘energie’ wanneer ze Daidra’s muren streelt. “De eerste keer kwam ik bijna klaar.” Maar ze gaat niet uit de kleren. “Dat zou ik met een man ook niet in het openbaar doen…”

Lees ook  Claire durft geen auto te rijden: “zelfs na 200 rijlessen ben ik doodsbang”

Eiffeltoren
Voormalig kampioen boogschieten Erika Eiffel (meisjesnaam LaBrie) doet daar niet moeilijk over.

In de documentaire Married to the Eiffel Tower zien we hoe ze haar huwelijk ‘consumeert’ met de populaire toeristenattractie. Het is een bizarre scène.

Erika zoent de stalen balken om vervolgens voor de camera (en enkele verbouwereerde toeristen) zonder slipje haar geliefde te bestijgen.

“De hitte van mijn lichaam vloeit over in haar koude staal,” zegt ze glunderend. Geen Man Bijt Hond, maar Vrouw Rijdt Toren dus.

Met de docu hoopt ze begrip te kweken voor object-s*ksuelen, maar het levert haar een omgangsverbod op.

Als ze in de buurt komt van haar Eiffeltoren, kan ze gearresteerd worden. “De media hebben ons uit elkaar gedreven.”

Kandelaar
Een relatie met de Eiffeltoren is niet alleen bizar, het is ook onpraktisch. De Engelse Amanda Liberty, die haar achternaam dankt aan een vorige relatie met het Vrijheidsbeeld, weet dat als geen ander. Ze is nu met een kandelaar die ze Lumiere heeft genoemd.

Als zegsvrouw voor objectum-s*ksuelen snapt Amanda dat haar relatie voor veel gefronste wenkbrauwen zorgt. “Maar ik ben niet gek,” zo zegt ze in een interview. “Voor mij is het gewoon een natuurlijke voorkeur.”

Volgens de laatste berichten is het vuur tussen Amanda en Lumiere nog niet gedoofd, maar hebben ze hun vingers nog niet gebrand aan een huwelijk.

Ze zou niet de eerste zijn. Wereldwijd zijn er verhalen van mensen die verliefd, verloofd en zelfs getrouwd zijn met voorwerpen variërend van poppen en robots tot computers, radio’s, bloempotten, kandelaars, koffers, haardrogers en een wasgoedmandje.

Oosterhouter (45) bedreigt agenten en wordt gebeten door diensthond

Sylvie Meis toont nog altijd topfit te zijn in spannende strandfoto’s