in

’Vergisontvoerders’ langer vast: 56-jarige Hoofddorper nog altijd spoorloos

GOUDA – De zes mannen die worden verdacht van een ontvoering in het Noord-Hollandse Cruquius blijven voorlopig in de cel. De rechter-commissaris van de rechtbank Noord-Holland besloot maandag het voorarrest van de verdachten met twee weken te verlengen.

De mannen werden donderdagavond aangehouden in de omgeving van het Vogelplein in Gouda. Het gaat om drie Rotterdammers van 22, 22, en 30 jaar, een 31-jarige man uit Zwijndrecht, een 33-jarige man uit Dordrecht en een man van 30 jaar zonder bekend woonadres.

De man die is ontvoerd is nog altijd niet terecht. Hij is 56 jaar en komt uit Hoofddorp. Een rood Mercedesbusje met imperiaal dat bij de ontvoering is gebruikt, is zondag in Gouda teruggevonden. Onduidelijk is hoe het met het slachtoffer gaat en onder welke omstandigheden hij wordt vastgehouden. „Op een locatie in Gouda is zondag naar het slachtoffer gezocht en onderzoek gedaan. De man is niet gevonden”, laat een politiewoordvoerder maandag weten.

Lees ook  Stephano van Engel op oudejaarsavond doodgeschoten in Rotterdam

Over het motief voor de ontvoering is weinig of niets bekend. De politiewoordvoerder wilde er vanwege het onderzoek niets over kwijt. Wel deed hij een oproep aan mensen die mogelijk meer over de zaak weten om zich te melden. „Dat kan ook anoniem. We zetten alles op alles om de ontvoerde man te vinden.”

Lees ook  Moeder doodgestoken op straat: ‘Ik denk dat er wel 25 keer gestoken is’

Eerder zei de politie er ernstig rekening mee te houden dat de daders zich hebben vergist en dat een andere man het doelwit van de ontvoerders was.

Het Openbaar Ministerie (OM) looft een beloning van 15.000 euro uit voor de gouden tip.

Rutte blijft tegen vaccinatieplicht: ‘Op dit moment niet nodig, later misschien wel’

Man bekogelt voorbijgangers met stenen, ook agent bijna geraakt