in

Ver krachting of hardcore s*ksspel? Zwollenaar (26) wilde haar ‘alleen vernederen’

Een gevangenisstraf van 530 dagen, waarvan 360 voorwaardelijk, met een proeftijd van 5 jaar. Dat is de eis van de officier van justitie in de zaak tegen een 26-jarige Zwollenaar.

Hij wordt ervan verdacht zijn ex-vriendin vorig jaar in Nieuwleusen met voorbedachte rade te hebben mishandeld en ver kracht. Hij zou haar hebben geslagen, vastgebonden en haar keel hebben dichtgeknepen.

De verdachte zelf betuigde vandaag spijt in de rechtszaal. “Het was niet normaal wat er is gebeurd, maar ik heb haar niet ver kracht.

Het had met s*ks niets te maken. Ik heb haar die bewuste dag alleen willen vernederen, omdat ze twee dagen eerder s*ks had gehad met een andere man. Ik heb haar inderdaad mishandeld, maar niet ver kracht.”

Hardcore s*ks
De verdachte en het slachtoffer hebben in het verleden ruim zes jaar een relatie gehad. Daarna hadden ze jarenlang een knipperlichtrelatie waarin ze regelmatig hardcore s*ksdates met elkaar hadden.

Die bewuste dag, 7 mei 2020, was er van harde s*ks volgens beide verklaringen geen sprake.

Voordat de verdachte die dag bij het slachtoffer over de vloer kwam, waren er meerdere sms’jes naar elkaar gestuurd. De verdachte typte onder meer: “Ik heb zin om je in elkaar te slaan en te verkrachten.”

Dergelijke berichtjes waren niet ongebruikelijk en maakten vaak onderdeel uit van het spel, verklaarde de verdachte.

Het slachtoffer was op de hoogte van zijn komst en ze heeft hem ook in haar woning binnengelaten.

Vingers in an*s
Hoewel ze vaker heftige s*sdates hadden, was het deze keer volgens zijn ex-vriendin van meet af aan anders.

Lees ook  Uit onderzoek blijkt dat vrouwen gelukkiger zijn bij een “lelijke” man

Toen de verdachte op die bewuste dag de woning binnenkwam, pakte hij haar van achteren bij de keel.

Hij trok haar alle kleren van het lijf, bond haar vast aan armen en benen, en sloeg en schopte haar tegen haar lijf en in het gezicht.

Ook stak hij volgens het slachtoffer een halve vinger in haar an*s, en zette met kracht een schoen op haar keel.

“Alle andere keren werd de s*ks altijd naar hard opgebouwd”, verklaarde het slachtoffer in een eerder verhoor. “Maar dit keer was daarvan geen sprake.”

Vastgebonden
De vrouw, die borderline heeft, verklaarde dat ze tegen haar wil werd vastgebonden, mede omdat ze claustrofobisch is.

Toen ze zei dat ze geen aangifte zou doen als hij zou stoppen, zei hij volgens haar dat het hem niet interesseerde.

Daarna ging hij door waar hij mee bezig was. Pas toen ze bijna flauwviel door het dichtknijpen van haar keel, stopte de verdachte.

De verdachte erkent dat hij schuldig is aan de mishandeling. “Ik wilde haar vernederen, maar van ver krachting is geen sprake.”

Het vastbinden van armen en benen, het slaan en het dichtknijpen van de keel, was volgens hem een onderdeel van een spel.

Een spel dat ze wel vaker speelden, met dit keer niet als doel om seks te hebben maar om haar te vernederen.

Vernederen
“De hele opzet was extreem, maar ik heb haar niet meer verwond dan anders”, verklaarde de verdachte.

“Ik heb me wel aan de afspraken gehouden en ik heb haar niet kapot geslagen. Ik heb zelfs tussendoor nog gevaagd of het goed met haar ging en ze zei ja.”

Lees ook  Dit doodenge nieuws over de zonnebank moet iedereen weten

Op de vraag van de rechter waarom hij met voorbedachte rade sjorbanden had meegenomen, verklaarde de verdachte:

“Dat was om te vernederen, met s*ks had het allemaal niets te maken. Ik wilde de naam van de man horen met wie ze twee dagen eerder s*ks had gehad, die kreeg ik niet. Toen ben ik gestopt.”

Daarop vroeg de rechter waarom hij niet direct stopte. “Dat hoorde bij het spel”, reageerde de verdachte.

Hij zegt overigens dat niet alles klopt wat het slachtoffer heeft verklaard. Zo zou hij niet zijn vingers in haar an*s hebben gestopt.

“Ze vertelt sowieso wel meer wat niet waar is. Ik heb ook niet met mijn volle gewicht op haar keel gestaan”, aldus de 26-jarige Zwollenaar.

Ver krachting
Maar voor de officier van justitie is de zaak helder. Er is in haar optiek sprake van mishandeling en ver krachting met voorbedachte rade.

Het meenemen van de sjorbanden, het feit dat het slachtoffer tegen haar wil is vastgebonden, de mishandeldingen en gestuurde sms-berichten, zijn voor het Openbaar Ministerie genoeg bewijs.

Omdat de verdachte inmiddels al 170 dagen in voorarrest heeft gezeten, blijft er een voorwaardelijke strafeis van 360 dagen over.

Het OM wil daarnaast een proeftijd van vijf jaar, waarin de verdachte zijn behandeling moet voortzetten en er een contactverbod wordt opgelegd. De rechtbank doet op 14 september uitspraak.

Poolse vrouw die dood werd gevonden in Breda meermaals door hoofd geschoten

86-jarige vrouw uit Barendrecht bedreigd en overvallen in woning