in

Vader uit Harderwijk brengt kind ernstig letsel toe – Baby in coma

De vader van een zeven maanden oude baby in Harderwijk is aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij het ontstaan van ernstig letsel van zijn kind. De politie doet onderzoek in de woning.

De baby was volgens woordvoerder Jennifer Schoorlemmer van de politie op woensdag 28 juli met ernstig letsel naar het ziekenhuis gebracht. ,,De omstandigheden vormden voor politie en OM aanleiding om een strafrechtelijk onderzoek te beginnen’’, meldt ze in een persbericht.

De vader van het kindje is aangehouden en inmiddels in verzekering gesteld, aldus de woordvoerder.

Het onderzoek in de woning kan volgen Schoorlemmer mogelijk enkele dagen duren, ,,omdat we dit zorgvuldig willen doen.’’

Hekken en een tent
Buren zagen vanmorgen ineens auto’s de straat inrijden van de technische recherche. In de tuin van de woning aan de Meerkoetmeen staan hekken en een tent met de tekst ‘Forensische opsporing’. Mannen en vrouwen in witte pakken brachten vanmorgen allerlei meetapparatuur naar binnen.

Lees ook  Eindhovenaar wilde 'natuurlijk’ seks met dochtertje 8 maar wel ‘zonder haar pijn te doen’

In de straat is een zogenoemde PD-unit (plaats delict) geplaatst in verband met het onderzoek. Bij buren werden eventuele camerabeelden van de straat opgevraagd.

Buren reageren verrast en geschrokken op de situatie. ,,Ik hoop dat het niet ernstig is’’, zegt een buurman bezorgd, als nog niet bekend is wat er is gebeurd. ,,Ik heb er buikpijn van’’, zegt een ander.

Elkaar groeten
De contacten met het jonge gezin bestonden vooral uit het elkaar groeten, als ze bijvoorbeeld buiten zaten of met de kinderwagen voorbij liepen. Wel was opgemerkt dat het kindje woensdag naar het ziekenhuis was gebracht.

Lees ook  Man op zoek naar herkomst muziek zwaar mishandeld

Dat er iets bijzonders aan de hand was werd tegen het weekend duidelijk omdat op de deur een blauwe politiesticker was geplakt met de tekst ‘niet betreden’. Een buurman zag dat toen een bloemenbezorger er niet terecht kon en hem had gevraagd de bloemen later af te geven.

Er is op dit moment geen aanvullende informatie over deze zaak, aldus Schoorlemmer. ,, Alles wat we daar op dit moment meer over zeggen zou de zaak op een later moment in het onderzoek of tijdens de eventuele rechtsgang kunnen hinderen.’’

Vrouw rijdt maandenlang met lijkjes van neefje en nichtje in achterbak rond

Syrisch meisje (11) moederziel alleen op Nederlands station: “Dit raakt je in je hart”