in

Utrechtse studenten mogelijk gedrogeerd op skitrip in Frankrijk

Een skireis van eerstejaars studenten van het Utrechtsch Studenten Corps en de Utrechtsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging (U.V.S.V) naar het Franse Risoul is donderdag vroegtijdig gestaakt vanwege vermoedens dat enkelen van hen gedrogeerd zijn.

Dat schrijven de besturen van de studentenverenigingen in een openbare brief aan hun leden. In totaal raakten negen studenten onwel tijdens de skitrip. Vijf van hen moesten naar het ziekenhuis.

De groep van honderden studenten vertrok op vorige week vrijdag naar Risoul voor een skivakantie van een week. In de nacht van dinsdag op woensdag werden vijf studenten onwel.

Lees ook  Directeur begraafplaats op non-actief na paranormale bijeenkomst bij kindergraven

Opvallend was dat zij allemaal dezelfde klachten hadden: spontaan door de benen zakken, hevig trillen, afwisselend lachen en huilen, met de ogen wegrollen, misselijkheid, paniekaanvallen en geheugenverlies.

Drie van hen moesten naar het ziekenhuis, met hen ging het de volgende ochtend naar omstandigheden goed. Wel konden ze zich niks meer van het voorval herinneren.

Omdat het vermoeden was dat studenten onbewust middelen toegediend hadden gekregen, namen de studentenverenigingen maatregelen.

Er werd alleen nog “gesloten drank” geserveerd en de horecagelegenheid waar de studenten onwel waren geworden, werd gesloten.

Desondanks waren er in de nacht van woensdag op donderdag nog eens vier meldingen van studenten met dezelfde klachten, van wie twee naar het ziekenhuis moesten.

Lees ook  Man (19) uit Werkendam om het leven gekomen door botsing met lantaarnpaal

Iedereen maakt het nu naar omstandigheden weer goed. De studenten in het ziekenhuis zijn getest op middelen die mogelijk zijn toegediend. De uitslag van deze testen worden de komende dagen verwacht.

Hoewel nog niet is vastgesteld dat de studenten zijn gedrogeerd, heeft het bestuur van de verenigingen besloten de skireis stop te zetten om de veiligheid van de studenten te waarborgen.

De eerste bussen vertrekken donderdagavond, de overige studenten vertrekken vrijdag weer naar Nederland.

“Mijn vriendin wilde een trio met mijn beste vriend en ik denk nu dat ik eigenlijk homo ben”

Deze foto van Olcay Gulsen in bikini maakt je zaterdag helemaal goed!