in

Tweede vriend van geliefde doodgestoken

Bewoners van de Hoogvlietstraat in Den Haag werden in juni vorig jaar ’s nachts opgeschrikt door enorme geschreeuw in de woning van hun buurman.

Een van hen zag hoe de buurman naar buiten rende, op de grond zakte en om hulp riep. Een andere man volgde.

Die sloeg met kracht een mes in de borst van de buurman. De 41-jarige verdachte stond gisteren terecht.

Verdachte was die nacht rond 3.30 uur aangekomen bij de woning van het slachtoffer. Zijn vriendin had een liefdesrelatie met beide mannen, wat al eerder tot spanningen had geleid.

Die nacht zocht de verdachte hen op bij het slachtoffer thuis. De vrouw verklaarde dat hij ineens in de kamer stond.

Lees ook  Opa (70) krijgt 60 maanden cel voor ver krachting kleindochtertje: “Ik dacht dat ze ook wilde”

Toen het slachtoffer de kamer binnen kwam, zou verdachte meteen op hem hebben ingestoken.

Verdachte is vervolgens met het mes achter het slachtoffer aan gegaan en zou hem meerdere keren hebben gestoken. Uit de sectie is gebleken dat het slachtoffer 8 steekletsels en 7 snijletsels had.

Vooropgezet plan
Uit berichtjes op de telefoon van verdachte blijkt volgens het Openbaar Ministerie dat verdachte al voordat hij van huis ging het plan had opgevat om de tweede vlam van zijn vriendin “op te ruimen”.

Hij is naar de woning gefietst en heeft daarbij een mes meegenomen. Volgens het OM zijn er genoeg aanwijzingen voor een vooropgezet plan, dus voor moord in plaats van doodslag.

Lees ook  Man op zoek naar herkomst muziek zwaar mishandeld

Verdachte zegt dat hij zich niets kan herinneren omdat hij een blackout had door middelen gebruik. Volgens deskundigen is dat onwaarschijnlijk, omdat hij verder goed kon functioneren.

Ook riep hij bij zijn aanhouding nog: “Ik heb hem neergestoken”, en “Dan had hij mijn wijf maar niet moeten neuken”.

Verminderd toerekeningsvatbaar
De deskundigen stellen wel dat hij ten tijde van de moord verminderd toerekeningsvatbaar was. Gevolg van een licht verstandelijke beperking, gevoelens van jaloezie en afgunst, en psychotische symptomen, versterkt door drugsgebruik. Ze adviseren een tbs met dwangverpleging.

De officier van justitie eiste daarom een straf van 14 jaar cel en tbs met dwangverpleging. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.

Belgische actrice toont borsten op rode loper: ’Mensen zien ze toch in film’

Halsema: Jodensterren bij coronaprotest dieptriest