in

Twee meisjes (10 en 12) overleden bij woningbrand, wietplantage ouders oorzaak

Begin april zijn twee jonge meisjes om het leven gekomen bij een woningbrand in het Vlaamse dorpje Le Bizet, bij de grens met Frankrijk. Na onderzoek blijkt dat de brand is ontstaan door de cannabiskwekerij van hun ouders.

De brand brak op 2 april dit jaar uit in een rijtjeshuis waar het gezin met vijf kinderen woonde. Zusjes Tessa (12) en Lizzie (10) overleefden de brand niet, de rest van het gezin wist wel te ontsnappen.

De brand ontstond op de zolder van de woning, waar de ouders van de vijf kinderen met geïmproviseerde apparatuur cannabis kweekten. Dat meldt de Franstalige nieuwssite SudInfo.

Lees ook  Pasgeboren babymeisje overleeft twee dagen in Thais woud nadat ze was achtergelaten


Vlak na de brand werd al duidelijk dat deze door een kortsluiting was ontstaan. Ook achtte de brandweer het niet onwaarschijnlijk dat de brand per ongeluk door de kinderen was veroorzaakt, omdat ze met een aansteker zouden hebben gespeeld.

Cannabisplantage
Volgens verschillende bronnen die dicht bij het onderzoek staan, ging het wel degelijk om een kortsluiting, maar vond dit plaats in de elektrische installatie van een cannabisplantage die zich op zolder bevond.

Lees ook  Willem Engel zet adres Kaag online, D66-leider doet aangifte

De ouders van de kinderen kweekten de hennepplanten voor eigen gebruik, zo blijkt uit de kleine hoeveelheid die werd gevonden.

Om hun hoge stroomverbruik te verdoezelen, tapte het koppel op illegale wijze elektriciteit af van het naastgelegen huis dat gerenoveerd werd.

Momenteel lopen nog drie onderzoeken in het dossier: één voor het bezitten en kweken van verdovende middelen, een tweede voor dierenmishandeling en een derde voor de fatale brand. Voorlopig blijven de ouders op vrije voeten.

Volgens SudInfo worden de twee binnenkort ondervraagd om erachter te komen of de ouders verantwoordelijk zijn voor de dood van hun twee dochters.

Vermiste 4-jarige dood gevonden in speelgoedkist na er ’s nachts in te zijn geklommen – rust in vrede

Kleuter wandelt op blote voeten metro binnen terwijl ouders slapen