in

Twee konijnen gedumpt in boodschappentas bij kinderboerderij in Zwolle: ‘Waren doorweekt van de regen’

Bij een kinderboerderij in de Zwolse wijk Holtenbroek zijn zaterdagavond twee gedumpte konijnen gevonden. Een voorbijganger ziet de beestjes in een gele boodschappentas van plastic aan het hek bij de boerderij hangen en neemt contact op met de dierenambulance.

Een vrouw laat zaterdagavond haar hond uit als ze bij wijkboerderij Klooienberg aan de Klooienberglaan in Zwolle de gele boodschappentas ziet hangen. De meldster kijkt in de tas en treft de twee konijnen aan. Volgens haar zijn de beestjes helemaal doorweekt van de regen.

Lees ook  Anouk laat hoofd kaalscheren voor gemillimeterde look

Erg mager
Ze neemt de konijnen mee naar huis en belt omstreeks 22.00 uur de dierenambulance in Zwolle. Een vrijwilliger neemt beide diertjes mee naar de dierenopvang. ‘Beide konijnen zijn erg mager en helemaal doorweekt van de regen. Beide zijn onder een warme lamp gezet’, meldt de dierenambulance.

Een dag later zijn de konijntjes helemaal opgedroogd en erg actief, ziet de dierenambulance. ‘Beide zullen tijdelijk in onze opvang verblijven om aan te sterken.’

Lees ook  Steven S. (29) opende acht bankrekeningen voor fraudeurs en beroofde zelfs zijn eigen moeder

Ander konijn gevonden
Bij wijkboerderij Klooienberg is zaterdag overdag ook een ander konijn gevonden. Een bruin/wit konijn dat niet van de kinderboerderij was, werd aangetroffen. De dierenambulance weet niet of beide vondsten met elkaar te maken hebben en hoopt in contact te komen met de eigenaar.

Foto: Marco Borsato zoende Maan al op beruchte The Voice-BBQ

2-jarig jochie krijgt wildplasboete van 140 euro