in

Twee dagen na gefaalde reddingsactie Rayan (5) sterft ook Khalid (7) in Marokkaanse waterput

In Marokko is alweer een kind omgekomen na een val in een waterput. De 7-jarige Khalid belandde afgelopen maandag in een 40 meter diepe schacht terwijl hij aan het spelen was. Volgens lokale media zou hij verdronken zijn.

Twee dagen eerder nog maar haalden reddingswerkers het levenloze lichaam van Rayan (5) uit een put nabij het dorpje Bab Berred.

De race tegen de klok om de kleuter levend te bevrijden werd wereldwijd vol spanning gevolgd, maar mislukte helaas. Nu is er opnieuw een jongen gestorven na een val in een waterput in Marokko.

Khalid (7) kwam maandag rond 13 uur om het leven nabij de stad Tiflet, melden plaatselijke media. Het kind was zeven jaar oud en leed aan het syndroom van Down.

Lees ook  Politie dringend op zoek naar vermiste Lotte (22)

Hij was aan het spelen in de buurt van de put toen zijn ouders hem plots niet meer zagen. Zij deden uiteindelijk ook de macabere ontdekking.

Een autopsie moet nog uitwijzen hoe Khalid precies om het leven kwam, maar volgens de lokale pers stierf de jongen door verdrinking.

De ouders van het slachtoffer gebruikten de put voor drinkwater, schrijft Libre Midi op basis van berichtgeving in Tifelt Press.

Cannabis
De put in Bab Berred waar Rayan in omkwam, deed dienst als waterader voor de cannabisteelt. Die is illegaal, maar wordt gedoogd in de Rif, het noordelijke gedeelte van Marokko, waar de armoede zeer groot is. Inwoners worden er al jaren aan hun lot overgelaten door de Marokkaanse overheid.

Lees ook  Stomdronken chauffeur (19) rijdt slaapkamer binnen en doodt twee vrouwen in Frankrijk

Voor velen is het telen van cannabis “de enige manier om aan armoede en uitzichtloosheid te kunnen ontsnappen”, schreef de Nederlandse Rif-kenner Habib el Kaddouri maandag nog in een opiniestuk op de Nederlandse website Joop.

Een inwoner van het naburige dorp Chefchaouen vertelde aan HLN dat de inwoners van de piepkleine bergdorpjes er aan “landbouw van de bergen” doen.

“Hier maken ze cannabis”, getuigde Jawad. “Ze gebruiken grote bassins en waterputten om dat (de planten, nvdr.) te besproeien. Die mensen leven daarvan.”

Documentaire over zelfgekozen dood van Maryana uit Boven-Hardinxveld dinsdagavond op tv

Meisje 11 verkracht in kasteeltuin door asielzoeker