in

Tot nu onbekende vieze The Voice-regisseur laat van zich horen

Jeroen Rietbergen, Ali B en Marco Borsato waren niet de enige roofdieren bij The Voice of Holland. Er zijn ook talrijke klachten over een tot nu toe onbekende regisseur.

De redactie van BOOS hield de naam van de regisseur onbekend omdat hij geen publiek figuur is. Nu treedt Martijn zelf naar buiten met zijn verhaal.

Er kwamen vijftien klachten binnen tegen de regisseur. “Deze regisseur zou op de werkvloer veel ongepaste opmerkingen van s*ksuele aard maken en ongewenst handtastelijk zijn”, vertelde Tim Hofman in zijn reportage.

Doofpot
Bovendien zou de regisseur ook s*ksueel wangedrag van Ali B in de doofpot hebben gestopt. Een vrouw die door Ali B is verkracht, zegt dat ze dit aan de regisseur meldde.

“Hij reageerde er niet heel erg geschokt op.” Nu is er ook een aangifte tegen de regisseur zelf wegens aanranding.

Martijn ontkent
In het AD treedt Martijn uit de anonimiteit. De regisseur zegt dat zijn handtastelijkheid gewoon vriendschappelijk was.

Lees ook  Bewezen: ijsjes eten maakt je slimmer én gelukkiger

“Als een jongetje of een meisje binnenkomt dat heel zenuwachtig is, dan pak ik zo iemand vast en zeg ik; kom op hoor, je moet wel op televisie.

Het grappige is dat twaalf jaar geleden niemand dit raar vond. Dan kreeg je complimenten over hoe goed je in je vak was.”

Onrechtvaardig
Martijn zegt dat de tijden nu veranderd zijn. “Zeker als er wat jongere mensen rondlopen, hoor je: o, die gaat zeker met ze naar bed. Zo onrechtvaardig. Echt. Ik kan er gewoon niet bij.”

Voor de BOOS-reportage vroegen zijn collega’s nog of hij niet bang was. “Mijn editors zeiden nog: Martijn jij bent altijd zo lekker bezig met die kandidaten, ben je niet bang dat iemand dat verkeerd opvat?

Toen zei ik, ja misschien wel. Maar ik denk niet dat er mensen te vinden zijn die zeggen: ik doe teveel.”

Lees ook  Man met 102.000 euro in jaszakken aangehouden op Schiphol

Onschuldig
Martijn ontkent de aantijgingen met klem. Daarover zei hij: “Ik heb al twintig jaar een mooie vrouw waar ik heel gelukkig mee ben. Ik doe dat niet en ik wil dat niet.”

De regisseur zegt ook dat het vroeger normaal was om collega’s te zoenen bij het afscheid. Ook dat is nu anders. “Nee, dat is niet gek.

Nu bekijken we alles met het vergrootglas van 2022 en is alles zo krampachtig. Dit kan blijkbaar niet meer, maar een paar jaar geleden was het gewoon anders.”

Vriendschappelijk
Martijn zegt dat hij gewoon heel amicaal is. “Ik wil het beste uit mensen halen. Dat heeft altijd gewerkt. Maar waarschijnlijk is het nu te ouderwets. Ik ben amicaal maar dat was nooit een probleem.”

Net binnen: Ook aan randing op de set van Goede Tijden Slechte Tijden

Linda de Mol krijgt nóg een grote klap te verwerken ná Voice-schandaal!