in

Tiener lijdt aan ernstige acne als gevolg van stress en krijgt te maken met wrede pesterijen

Deze mooie, buitengewoon moedige tiener heet Mattéa. Een tijdje geleden plaatste ze haar dappere getuigenis en video’s op sociale media. Haar boodschap is inspirerend.

Mattéa is 16 jaar en heeft te maken met beledigingen, spot en hele nare reacties. Het meisje lijdt aan ernstige acne. Niet alleen krijgt ze hierover zeer denigrerende opmerkingen, maar het is ook fysiek erg pijnlijk.

Lees ook  Neusspray voor vrouwen ‘die geen zin hebben in s*ks’goedgekeurd door Europa

Maar, ondanks al deze pesterijen, van zowel tieners als volwassenen, toont ze haar kracht. Mattéa deelt momenten van haar dagelijkse leven op TikTok en gaf een interview aan Brut. Daarin vertelt ze hoe het voelt om ernstige acne te hebben en daar constant mee geconfronteerd te worden.

Met haar video’s kan ze zichzelf uiten, anderen helpen en tegelijkertijd zichzelf helpen. Ook al krijgt ze hatelijke en spottende opmerkingen, ze laat zien dat ze zichzelf heeft leren accepteren zoals ze is.

Lees ook  Deze dames zijn allemaal achter de tralies beland (foto’s) Best zonde!

Een sterke en inspirerende boodschap. Wij wensen dit bewonderenswaardige jonge meisje veel moed en hopen dat haar behandelingen aanslaan.

Jongetje (11) staande gehouden als hij brommobiel bestuurt om dronken vader naar huis te brengen

Ontvoerde man uit Hoofddorp terecht, gewond achtergelaten in Delft