in ,

Thomas bouwt zijn eigen tiny house in de tuin van zijn ouders voor nog geen 7000 euro

Thomas Lear wilde wat zelfstandigheid, maar geen peperdure huur betalen, daarom begon hij op 17-jarige leeftijd aan het bouwen van zijn eigen tiny house in de tuin van zijn ouders.

Twee jaar lang werkte de leerling-timmerman met gerecycled hout aan zijn project. De totale kosten? Nog geen 7000 euro, inclusief huishoudelijke apparatuur.


Inmiddels is hij 21 jaar oud en heeft hij hele lage maandelijkse lasten. Een nadeel is wel dat er niet echt genoeg ruimte is om iemand thuis uit te nodigen, geeft Thomas toe.


Aan Metro vertelde hij: “Ik heb het allemaal helemaal opnieuw opgebouwd met een beperkt budget. Ik wilde gewoon een stressvrij, eenvoudig leven leiden. ‘Het is heerlijk om 21 te zijn en niet al mijn geld aan huur uit te hoeven geven.”


Als we een kijkje binnen in nemen, zien we een open keuken en een woonkamer met een uitschuifbaar bed. Er is ruimte voor vier personen om te slapen.

Lees ook  Na*kte man speelt met zichzelf in de vrieskou

De woning is geïsoleerd, maar heeft een houtkachel voor de winter omdat Thomas geen centrale verwarming heeft.


De jongeman vertelde: “Het enige dat ik mis aan het wonen in een normaal huis, is de ruimte.”


Een douche nemen gebeurt via het regenwateropvangsysteem dat 50 liter water opslaat. “Ik kan vijf minuten in warm douchen voordat het ijskoud wordt. Het duurt 30 minuten om weer op te warmen.”

Lees ook  Lidl verkoopt spotgoedkope compacte vaatwasser voor de arme student!

Toen Thomas eraan begon had hij nagenoeg geen ervaring bij het bouwen van een huis. Hij maakte veel gebruik van YouTube en vroeg familieleden om advies.

Zijn opa (82) legde de elektriciteit aan en zijn vader hielp met het loodgieterswerk. Voor de rest deed Thomas bijna alles zelf.

Wat ontzettend knap! Het is niet alleen een voordelige optie, maar ook nog eens een duurzame. Hieronder geeft Thomas een rondleiding door zijn tiny house.

Moeder bevalt van drieling na eerst een tweeling te hebben gehad, toont nu haar ongelofelijke babybuik

Stichting Leeuw laat zwaar getraumatiseerde tijgerin uit Oekraïne inslapen