in

Tbs en celstraf voor Zutphenaar (35) die meisjes (8 en 14) dwong om naakt voor Ipad te verschijnen

Een 35-jarige Zutphenaar die een 8-jarig meisje dwong om naakt voor een Ipad te verschijnen, is veroordeeld tot tbs met voorwaarden. Eerder gebeurde dat ook met een 14-jarig meisje. Hij kreeg ook een jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf, onder meer voor bezit van kinder- en dierenporno.

De rechtbank volgt de eis van het Openbaar Ministerie zoals die twee weken geleden op tafel kwam. De Zutphenaar moet aan de twee slachtoffers schadevergoedingen betalen, bij elkaar ruim 2500 euro.

De moeder van het 8-jarige slachtoffer maakte tijdens de zitting indringend duidelijk wat de enorme impact van de zedenzaak is. ,,Hoe heb je een klein mensje zo kapot kunnen maken?” vroeg ze tijdens het voorlezen van de slachtofferverklaring.

Lees ook  Scheet van passagier leidt tot noodlanding vliegtuig

Pedofiele neigingen
Naast de tbs en de celstraf legt de rechtbank ook de zogeheten gedragsbeïnvloedende maatregel op. Dat houdt in dat de Zutphenaar ook na de tbs nog lang in beeld blijft. De man heeft pedofiele neigingen en stoornissen in het autistische spectrum. ,,Lang toezicht is noodzakelijk’’, stelde het OM en ook daar gaat de rechtbank in mee.

Lees ook  Ludsley werd vanuit het niets in zijn gezicht gestoken in de trein van Dordrecht naar Rotterdam

De verdediging had niet zoveel problemen met de tbs maar wel met gevorderde celstraf van een jaar. De maximale werkstraf van240 uur zou ook kunnen, vond de advocaat. Maar dat vindt de rechtbank, gelet op de ernst van de feiten niet passend.

Diverse zedendelicten
Bij het bepalen van de straf heeft de rechtbank ook meegewogen dat de man in het verleden al diverse keren voor een zedendelict is veroordeeld. En daarnaast diverse behandelingen onderging, zonder dat een en ander tot resultaat leidde.

Duitse kindermoordenaar in Enschedese woning gearresteerd

Man met 102.000 euro in jaszakken aangehouden op Schiphol