in

Syrisch meisje (11) moederziel alleen op Nederlands station: “Dit raakt je in je hart”

Vanmiddag is er een jong Syrisch meisje aangetroffen dat moederziel alleen achtergelaten was op het Nederlandse treinstation van Utrecht. Het meisje sprak geen woord Nederlands of Engels. Agenten hebben zich over haar ontfermd en opvang voor haar geregeld.

Enkele medewerkers van de Nederlandse Spoorwegen (NS) zagen het meisje vanmiddag op station Utrecht Centraal staan. Met een koffertje liep ze moederziel alleen door de hal. Ze bleek geen Nederlands of Engels te spreken. De medewerkers belden daarop de politie en gaven het meisje intussen wat te eten en te drinken, zo schrijft een lokale wijkagent op Instagram.

Lees ook  14-jarige Lyla uit Den Haag vermist

Een behulpzame voorbijganger bracht redding: hij kon ontcijferen welk dialect het meisje sprak. Daarop kon men haar geruststellen en meenemen naar het politiebureau. Het meisje bleek 11 jaar oud, afkomstig uit Syrië en zonder enige documentatie of ouders in Utrecht aangekomen te zijn.

“Het raakt je in je hart”
De politie laat weten dat ‘de juiste opvang’ wordt geregeld voor dit jonge meisje. “Het raakt je echt in je hart dat zo’n jong kind, moederziel alleen, aan haar lot overgelaten wordt in een voor haar vreemd land… Gelukkig hebben we met meerdere disciplines en behulp van zorgzame burgers wat voor haar kunnen betekenen en gaat zij hopelijk een goede toekomst tegemoet,” zo besluiten de wijkagenten het relaas.

Lees ook  Meisje op fiets raakt zwaargewond bij aanrijding met auto in Enschede

Vader uit Harderwijk brengt kind ernstig letsel toe – Baby in coma

Jan Rot deelt vreselijk slecht nieuws: ‘Ik word niet meer beter’