in

Stomdronken chauffeur (19) rijdt slaapkamer binnen en doodt twee vrouwen in Frankrijk

Twee vrouwen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag gestorven toen een auto hun slaapkamer binnenreed.

Het drama gebeurde in Gujan-Mestras, een kustdorp in het Franse departement Gironde. De 19-jarige bestuurder van de wagen was stomdronken.

Het was iets na middernacht. De chauffeur van een auto verloor de controle over het stuur. Hij raakte eerst nog een bankje, dan een lage muur en botste uiteindelijk tegen de muur.

Lees ook  Jongetje van 2 dat zijn ouders zocht doodgevroren in Oostenrijk

Die zou binnenkort gerenoveerd worden, maar zakte nu in elkaar door de knal. „De auto kwam gewoon op het bed dat erachter stond terecht”, zegt een buurvrouw in de Franse pers.

Moeder
Daar lagen twee vrouwen van 46 en 48 te slapen. Een dochter van 11, die sliep in een aanpalende kamer, raakte lichtgewond. „Het meisje liep de straat op en zocht haar moeder.

Een van de buren heeft haar opgevangen.” De twee dames haalden het niet. De buurvrouw hoorde hun stemmen nog en probeerde hen bij bewustzijn te houden.

Lees ook  Snelheidsbekeuring van 175.000 euro voor vrouw die 43 kilometer per uur te hard rijdt

Ze bleef praten en zeggen dat de hulpdiensten onderweg waren. „Maar een vijftal minuten voor de ambulance toekwam, hoorde ik niemand meer”, zegt ze.

De jongeman en zijn 16-jarige passagier zijn aangehouden. Al moest de chauffeur eerst ontnuchteren voor die aanhouding bevestigd kon worden. Op de straat voor het huis zou geen enkel remspoor gevonden zijn.

Shakira poseert in sexy sportoutfits. Volgers lovend: “Hoe kan je zo mooi zijn?!” (foto’s/video)

Zien: “André Hazes weer terug naar Monique Westenberg…”