in

Stiefmoeder liet kindje (3) in eigen ontlasting zitten: ‘Hoe kun je tegen zo’n klein meisje zo intens gemeen doen?’

Haar stiefmoeder zette het 3-jarige meisje uit Breda naakt op een barkruk in haar eigen urine en ontlasting. Het is één van de vele vormen van mishandeling.

Schokkende feiten, gepleegd door de 26-jarige Tilburgse. De vrouw bekende dinsdag bij de rechtbank in Breda de meeste mishandelingen.

,,Hoe kun je tegen zo’n klein meisje zo intens gemeen doen?’’, vroeg officier van justitie Anita Gaillard zich hardop af.

De aanklager omschreef beelden die de stiefmoeder zelf maakte van het huilende meisje dat ze met ducttape had vastgeplakt in een kinderstoel.

,,Minutenlang gaat ze tekeer, dwingend en koel. Sommige opmerkingen zijn intens gemeen en kwetsend.

Minutenlang vraagt ze waarom het kind iets deed. Meerdere keren laat ze het meisje bevestigen dat ze stout was.’’

Geen camerabeelden
De rechtbank stond niet toe dat de officier de beelden in de rechtszaal zou tonen, zoals ze wilde.

Behalve slaan, zou de vrouw het kind ook onder een ijskoude douche hebben gezet. De mishandelingen gebeurden volgens justitie tussen maart 2019 en januari vorig jaar. De vrouw ging toen met de vader van het meisje samenwonen en kreeg de zorg over het kind.

Lees ook  Man met bijtende vloeistof in gezicht gespoten

”Minuten­lang vraagt ze waarom het kind iets deed. Meerdere keren laat ze het meisje bevestigen dat ze stout was”

Het was een kind met problemen. Zo smeerde ze bijvoorbeeld haar ontlasting over spullen in huis. De vader zou vooral aan het werk zijn geweest.

De vrouw, die zelf mede door haar adoptie psychische problemen had, stond er daardoor alleen voor. Totaal niet opgewassen tegen de zware taak die voor haar lag.

Toen ze zwanger raakte van haar eigen kind en dagelijks ziek was, werd de situatie schrijnender. Daarna zou haar stiefdochter de baby niet hebben getolereerd.

Uit pure wanhoop ging de Tilburgse over tot haar acties. Ze filmde het om het aan haar begeleiders te kunnen laten zien, zodat ze hulp kon krijgen. De tante van het meisje, die al heel veel hielp, stuurde de filmpjes naar justitie.

”Als ik eerder weg had kunnen gaan, had ik dat gedaan. Ik vind het verschrik­ke­lijk wat ik heb gedaan”

,,Achteraf heb ik er heel veel verdriet van gehad’’, zei de vrouw dinsdag tegen de rechters. ,,Als ik eerder weg had kunnen gaan, had ik dat gedaan. Ik vind het verschrikkelijk wat ik heb gedaan.’’

Lees ook  Emma Heesters verrast volgers met prachtige lingeriefoto

De vrouw ontkende wel ze dat ze het kind sloeg en stompte. Ze had hooguit billenkoek gegeven, zei ze.

De vrouw en haar partner zijn uit elkaar gegaan nadat de mishandelingen uitkwamen. ,,Momenteel doet ze het heel goed’’, zei de vader over het meisje. ,,Ze hoeft geen hulp meer, geen therapie meer. Ze gaat op school met enorme sprongen vooruit. Ik heb nu een hele vrolijke jonge dame.’’

Psychische overmacht
De officier van justitie eiste een taakstraf van 120 uur tegen de vrouw, waarvan de helft voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar.

Gedurende die drie jaar zou de vrouw intensief moeten worden begeleid door de reclassering. ,,Ik kan namelijk niet uitsluiten dat zoiets weer gebeurt, als de vrouw wordt overvraagd. Haar dochter komt nu op ongeveer dezelfde leeftijd als het slachtoffer.’’

Advocaat Noortje Elings van de vrouw bepleitte dat er sprake was van psychische overmacht toen de vrouw haar mishandelingen beging. Daarom zou ze geen straf moeten krijgen.

De uitspraak is 22 februari.

Onderzoekers: 3 kinderen hebben is het meest stressvol

Olympisch Kampioene Irene Schouten Te Zien In Pikante Fotoshoot!