in

Stichting Leeuw laat zwaar getraumatiseerde tijgerin uit Oekraïne inslapen

Stichting Leeuw heeft zondag een van de twee tijgers laten inslapen die samen met nog twee leeuwen vanuit Oekraïne naar een opvangcentrum in Anna Paulowna zijn gebracht.

De tijgerin van 5 jaar was er dermate slecht aan toe, dat in overleg met de dierenarts is besloten tot euthanasie, laat directeur Robert Kruijff weten.

De vier dieren die in een particuliere opvang zaten in Oekraïne zijn ruim een week geleden in het opvangcentrum in Noord-Holland aangekomen.

Toen meldde Kruijff dat de dieren zwaar getraumatiseerd zijn en dat de 5-jarige tijgerin door ondervoeding en ziekte er het slechtst aan toe was.

Lees ook  De egel heeft het zwaar, dit kun jij doen om ze een handje te helpen

Ergste zorgenkindje
“Zij was het ergste zorgenkindje, waar de meeste tijd en energie in is gegaan”, vertelt verzorgster Daphne Pels. De tijgerin kon volgens haar uiteindelijk geen prettig leven meer leiden.

Kruijff zegt dat het dier meerdere dingen mankeerde en ontstekingen had. Ook had ze al eens een gebroken rug opgelopen. Ze is nu voor autopsie naar Utrecht gebracht.

Met de drie andere katachtigen gaat het naar omstandigheden goed. “Ze ontdooien elke dag een beetje”, zegt Pels over de twee mannetjesleeuwen van 3,5 en 1,5 jaar en een mannetjestijger van 6 maanden.

Lees ook  Als je de laatste tijd wordt benaderd door vlinders, betekent het dat ze je iets willen vertellen…

“We doen er alles aan om ze op hun gemak te stellen.” Volgens haar herstellen de dieren fysiek gemakkelijker dan mentaal.

Dat laatste heeft volgens haar wat meer tijd nodig, waardoor pas op een later moment echt goed te bepalen is hoe de dieren eraan toe zijn.

Stichting Leeuw is een opvangcentrum voor leeuwen, tijgers, panters en andere grote katachtigen op Landgoed Hoenderdaell.

Thomas bouwt zijn eigen tiny house in de tuin van zijn ouders voor nog geen 7000 euro

73-jarige vrouw mishandeld door verwarde man, ook hondje aangevallen