in ,

Stewardess ruikt onraad als tienermeisjes tickets tonen – beseft dat ze in levensgevaar zijn en gaat tot het uiterste

Geen enkel veiligheidssysteem, camera of andere technologie had de ramp kunnen voorkomen die die dag in augustus op de luchthaven plaatsvond.

Zonder het voorgevoel van een stewardess en de moed om haar instinct te volgen, had het leven van twee tienermeisjes geruïneerd kunnen zijn.

Denice Miracle werkt op de internationale luchthaven van Sacramento in Californië in de Verenigde Staten.

Elke dienst doorloopt ze honderden vliegtickets en wisselt ze woorden met vreemden. Ze heeft al veel gezien en reageert daarom niet onnodig fel.

Maar toen twee tienermeisjes van 15 en 17 jaar alleen naar New York zouden vliegen, hadden ze meteen Denice’s volledige aandacht.

Aandacht voor details
Er was niets mis met de tickets van de meisjes. Het ging allemaal om Denice’s slechte maag gevoel, en gelukkig koos ze ervoor om er naar te luisteren.

De meisjes hadden eersteklas tickets voor de vlucht van Californië naar New York.

Lees ook  Je kunt nu slapend rondreizen met dit handige drone bed

“Ik denk dat het de manier was waarop ze naar elkaar keken. Heen en weer, alsof ze niet echt veilig waren.

Toen sms’ten ze iemand met de telefoon, en die persoon gaf hen een antwoord, “vertelt Denice aan CBS Sacramento.

Gebeld met politie
Denice reageerde op het feit dat de gekochte kaartjes voor eerste klas erg duur waren, vooral voor twee minderjarige meisjes.

Ze nam daarom haar computer en controleerde hoe de tickets werden betaald. Wat ze kon zien was dat de tickets online waren gekocht, met een creditcard.

“Dit voelt niet goed,” zegt Denice, die dacht, voordat ze besloot de politie te bellen.

De politie belde Denice en kwam naar het vliegveld om met de tienermeisjes te praten. Het bleek dat Denice precies het juiste deed door te bellen.

Uitgenodigd door onbekende op Instagram
De meisjes hadden de tickets laten boeken en betalen door een man die hen op Instagram had gecontacteerd.

Lees ook  Dit zit er allemaal in een frikandel

Hij had hen reis en verblijf voor een weekend in New York aangeboden, in ruil voor het feit dat ze wat modellenwerk voor hem zouden doen.

De meisjes hadden hun ouders verteld dat ze bij elkaar bleven slapen, dus ze kenden noch de reis noch de man die de meisjes had aangeschreven.

Denice zag snel de onzekerheid van de meisjes, en nam contact op met de politie voordat de meisjes tijd hadden om aan boord van het vliegtuig te gaan.

De politie denkt dat het gebruikelijk is dat jonge meisjes op deze manier worden misleid. Toen ze op zoek gingen naar de man die contact zocht met de meisjes, had hij zijn profiel van Instagram verwijderd.

De reis werd geannuleerd, en Denice wordt door de politie als een held beschouwd. “Ze was hun wonder die dag”, vertelde de politie aan CBS Sacramento.

Inbreker woonboot aan Hoge der A in Groningen op heterdaad betrapt: eigenaar trekt hem door de ruit naar buiten

Kat met zuur overgoten