in

Steven S. (29) opende acht bankrekeningen voor fraudeurs en beroofde zelfs zijn eigen moeder

Nadat hij op Schiphol al eens was gepakt voor de smokkel van cocaïne uit het Caribisch gebied en in de gevangenis zat, duurde het na zijn vrijlating niet lang voordat Steven S. uit Dordrecht weer in de fout ging.

Op verzoek van criminelen opende de 29-jarige vorig jaar acht verschillende bankrekeningen, waarop de fraudeurs duizenden euro’s van opgelichte mensen stortten en vervolgens pinden met de passen van S.

Tranen biggelen over de wangen van de moeder van S. Een dag voor deze rechtszaak op vrijdag tegen haar aan coke verslaafde zoon heeft ze er bij hem nog zo op gehamerd voor de politierechter te verschijnen.

Lees ook  Situatie rondom Gerard Joling (61) heel erg verslechterd: “Wachten wat er komen gaat”

Maar als het proces begint, zit alleen de advocaat van de 29-jarige verdachte bij het beklaagdenbankje.

De rechter vertelt hoe het voor de politie na de fraude een koud kunstje was om te achterhalen naar wiens bankrekening (oudere) slachtoffers onder meer bedragen van 1701,58 en 4990 euro hadden overgemaakt.

Het eerste doelwit was in juli 2020 in de val getrapt, waarin per WhatsApp door ‘een familielid’ om geld was gevraagd, de ander stonk er in augustus in toen een zogeheten ‘medewerker van de ING’ haar belde.

Eigen moeder bestolen
S. bekende dat hij in ruil voor geld bankrekeningen opende en aan criminelen zijn pinpassen en pincodes gaf. ,,Ernstig, want mensen zijn voor veel geld opgelicht’’, oordeelde de officier van justitie.

Lees ook  Paaldansvideo van ‘Temptation’-Zwanetta te expliciet voor TikTok: «Echt vervelend!»

Wellicht nog schrijnender vond ze dat S. ook zijn eigen moeder had bestolen door ‘s nachts 100 euro uit haar portemonnee te pikken. ,,Ik stop mijn portemonnee steeds verder weg’’, zei de ouder tegen de rechter.

Ook bij een kennis van zijn moeder pikte S. geld. Al met al goed voor zes weken celstraf, volgde de rechter daarmee de strafeis van de officier.

Daar kwam vervolgens nog een half jaar celstraf bij; de helft van de voorwaardelijke straf die S. kreeg voor de drugssmokkel.

Kindercoach Jeffrey van den D. stak ex-vriendin Clarinda voor ogen eigen dochter dood

Moeder Gerdie: ‘Ik aaide haar hoofd en zei: ‘Mama is bij je’ – Ze werd nooit meer wakker..