in

Stephano van Engel op oudejaarsavond doodgeschoten in Rotterdam

De man die op oudjaarsavond werd doodgeschoten op de Westerbeekstraat in Rotterdam is de 31-jarige Stephano van Engel.

Dat bevestigen vrienden van het slachtoffer. Wat er precies is gebeurd en waarom hij is doodgeschoten is voor de nabestaanden een raadsel schrijft Boevennieuws.pro.

Schietpartij
Rond 19.20 uur werd Stephano van Engel doodgeschoten op de stoep van de Westerbeekstraat in de Rotterdamse wijk Hillesluis.

Dat gebeurde pal voor de woning van zijn ouderlijk huis, waar hij naar onderweg was om die avond het nieuwe jaar in te luiden.

Meerdere kogels maken echter een einde aan het leven van de vader van twee kinderen.

Wanneer de hulpdiensten arriveren treffen ze de zwaargewonde Stephano van Engel aan op de grond, naast zijn scooter die tijdens de schietpartij ook is geraakt.

Lees ook  Dodelijke slachtoffers steekpartij Almelo zijn vrouwen van 70 en 52 uit Almelo

Evenals geparkeerde auto. Het slachtoffer overlijdt ondanks de medische hulp ter plaatse aan zijn verwondingen.

Stephano van Engel
Wat er zich precies heeft afgespeeld is nog altijd de vraag. Voor vrienden is het een raadsel waarom hij op deze gruwelijk manier om het leven is gekomen.

Volgens hen komt het totaal niet overeen met hoe zij hem als persoon kennen. Een lief en zorgzaam persoon, met een luisterend oor en iemand die altijd voor iedereen klaar stond.

Volgens Nieuws op Beeld zou er bij de voordeur van een woning ruzie zijn ontstaan waarna er is geschoten.

De schietpartij lijkt echter alles weg te hebben van een liquidatie. Volgens getuigen reden de dader(s) weg in een grijze auto.

Niet lang na de schietpartij brandt er een grijze Opel Corsa uit op de Langegeer, dat is iets meer dan 1 kilometer af van de plek waar Stephano van Engel werd doodgeschoten.

Lees ook  Harderwijker vader verdacht van poging tot doodslag: ‘Baby op het hoofd geslagen en door elkaar geschud’

De politie onderzoekt dan ook of de auto door de dader(s) is gebruikt om te vluchten na de schietpartij.

Onderzoek
Vooralsnog tast ook de politie in het duister over de achtergrond van de schietpartij. De grijze Opel Corsa is veilig gesteld voor sporen en zal door forensische rechercheurs worden onderzocht.

De politie heeft een team van 20 rechercheurs op de zaak gezet. Onder andere middels buurtonderzoek en het bekijken van bewakingsbeelden hopen ze meer antwoorden te krijgen.

Zondagmiddag is er een 20-jarige verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de moord. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Gymleraar Olivier van de G. die vastzit voor dood 14-jarig Esmee is bekende van slachtoffer

Bejaard stel met 45km auto van snelweg geplukt