in

Stel uit Oude-Tonge ontkent mishandeling eigen baby

Een jong koppel uit Oude-Tonge ontkent dat zij hun eigen baby heeft mishandeld. Bij het kind werden in juli 2020 meerdere botbreuken en blauwe plekken geconstateerd, vijf weken na de geboorte.

Uit forensisch onderzoek blijkt dat de verwondingen door uitwendig geweld zijn veroorzaakt. Het zou gaan om schoppen, slaan of schudden.

Advocaat Timmers van het echtpaar wil contra-expertise laten verrichten om te kijken of er een andere, medische oorzaak kan zijn van het letsel.

Zo is de bevalling zeer zwaar verlopen en belandde de moeder op de IC. De rechter stemde woensdag tijdens een korte zitting in met een contra-expertise.

Lees ook  Politie rukt uit op A6 voor ‘ontvoerd’ meisje dat geen zin heeft in winkelen

Ook worden de kraamhulp en de ouders van het stel nader gehoord door de politie. Ze moeten dan de vraag beantwoorden of zij wel eens alleen zijn geweest met het baby’tje.

De beide verdachten hebben aanvankelijk verklaard dat zij altijd bij hun kind zijn geweest. Voor justitie is dat reden om te concluderen dat het dan niet anders kan dan dat zij de verwondingen hebben veroorzaakt.

Nu komen ze daarop terug. “We zijn heus wel eens weggeweest om een boodschap te doen.” Volgens advocaat Timmers wil hij niet suggereren dat anderen het kind hebben mishandeld.

Lees ook  Doktoren pompen 15 blikjes bier in maag van man om zijn leven te redden

“Ik wil alleen duidelijk krijgen dat mijn cliënten niet de enigen waren bij het kind en dat de stelling van het OM dus niet opgaat.”

Het kind is direct na het geconstateerde letsel uit huis geplaatst en dat is nog steeds de situatie. De ouders mogen het één uur per maand zien.

De zaak komt binnenkort weer aan de orde bij de kinderrechter. De 25-jarige moeder: “Ik weet niet wat ik hier doe.

We willen het gezin weer compleet hebben.” Het is nog niet bekend wanneer de strafzaak inhoudelijk wordt behandeld.

Dove hond wordt alleen achtergelaten nadat hij meer dan duizend keer door bijen is gestoken

Zien: Politiefoto Lil Kleine leidt tot hilarische reacties op internet