in

Slachtoffertje (8) richt zich in rechtszaak tot pedofiel: ‘Ik durf niet meer naar buiten’

In de rechtszaak tegen de p*dofiel die vorig jaar een 7-jarig meisje mis bruikte, heeft het slachtoffertje zich tot haar belager gericht.

Ze schreef hem een brief, gaf ‘m in gesloten envelop mee aan haar moeder en liet ‘m door haar advocaat voorlezen. ‘Ik vind je een rare man. Hopelijk blijf je lang vast en doe je dit nooit meer’.

Het wordt muisstil in de rechtszaal als de raadsman de envelop opent, het A4-tje uit elkaar vouwt en aanstalten maakt de tekst voor te lezen.

De moeder van het meisje (nu 8) heeft de envelop ’s ochtends in haar handen gestopt gekregen en weet niet wat erin staat.

De verdachte kijkt star voor zich uit, zijn ouders op de publieke tribune maken een gespannen indruk.

De advocaat leest voor: ‘Soms heb ik er last van als ik slaap. Gymmen op school vind ik ook niet fijn meer.

Ik ben nog steeds verdrietig. Vroeger speelde ik op straat, nu durf ik niet naar buiten omdat ik bang ben je tegen te komen’.

Weer een moment van stilte. Dan reageert de verdachte, zonder zich om te draaien om de moeder van het slachtoffertje in de ogen te kijken kijken.

,,Ik zou de kans willen krijgen om te laten zien dat het hoe dan ook bij niemand meer gaat gebeuren. Het spijt me enorm.’’

Lees ook  Donny M. misbruikte eerder jongetje en bedreigde andere jongetje

Speelkameraadje
Het is 17 september vorig jaar als het meisje uit Oud-Beijerland met wat andere kinderen speelt in het park. Er wordt in bomen geklommen.

Ze hebben geen oog voor de 21-jarige Schiedammer die vlak bij hen in de buurt bij de plantsoenendienst aan het werk is en de verrichtingen van de kinderen volgt.

Ineens is een speelkameraadje het meisje kwijt en ziet hij haar later met de man uit de bosjes komen. Hij heeft, stelt de aanklager, haar aangerand.

De voorzitter van de rechtbank kondigt aan dat het voor alle betrokkenen een spannende en beladen zitting zal worden.

,,De details kunnen gênant zijn, maar zullen besproken moeten worden.’’ Dus is de taak aan de aanklager om te melden dat de man in de verdachtenbank de bewuste dag het meisje de bosjes intrekt, daar haar rokje omhoog doet, haar onderbroekje omlaag trekt, haar betast en foto’s maakt. Ze kan tien euro krijgen als ze zijn penis wil vastpakken.

”Ik geloof niets van zijn oprecht­heid”
– Moeder van het slachtoffer

Het is zijn neef, beweert de verdachte, die hem zo ver heeft gebracht. Want hij laat hem veelvuldig kinderp*rno zien waardoor hij opgewonden raakt door kleine kinderen.

Lees ook  Man (27) zoende vriendinne­tje (14) van stiefdoch­ter: ‘Ik kus wel vaker vriendinne­tjes op de mond’

,,Ik zag het zo vaak dat ik het normaal ging vinden. Helaas ben ik ook zelf kinderp*rno gaan zoeken en downloaden.’’

Honderden foto’s worden aangetroffen op het mobieltje van de Schiedammer die toegeeft pedofiele gevoelens te hebben.

Het levert hem naast de aantijging ‘aanranding’ ook bezit, vervaardigen en verspreiden van kinderp*rno op.

Kans op herhaling
De aanklager wil dat hij daar een celstraf van vijftien maanden (waarvan vijf voorwaardelijk) voor krijgt met een proeftijd van vijf jaar en een trits aan bijzondere voorwaarden waar hij zich aan te houden heeft zolang hij in zijn proeftijd zit.

De belangrijkste daarvan is de behandeling door een psycholoog omdat een kans op herhaling niet ondenkbaar is.

De advocaat ziet het liefst dat haar cliënt, die al een halfjaar vastzit, onmiddellijk wordt vrijgelaten zodat hij aan zichzelf kan gaan werken. De rechtbank gaat daar niet in mee.

,,Dit is het schrikbeeld van iedere ouder’’, vat de aanklager de gebeurtenis in Oud-Beijerland samen. Opnieuw betuigt de verdachte zijn spijt.

,,Ik’’, reageert de moeder van het meisje vol onbegrip na de zitting, ,,geloof niets van zijn oprechtheid. Hij was bij zijn volle verstand. Moge hem de langst mogelijk straf worden opgelegd.’’

Uitspraak 29 maart.

Negen doden bij frontale botsing in Texas: 13-jarige zat achter het stuur

Politie zoekt voor tweede dag op rij in Veluws bos naar vermiste vrouw (49): 60 veteranen helpen mee