in

Slachtoffers dodelijke steekpartij Almelo waren 70 en 52 jaar oud

De twee mensen die vrijdag zijn omgekomen door een steekincident in Almelo zijn inwoonsters van de stad van 70 en 52 jaar oud.

De politie zoekt naar beeldmateriaal van het incident aan de M.Th. Steynstraat. Een 28-jarige man, ook uit Almelo, is al eerder aangehouden.

Toen de politie vrijdag op de plek van het incident arriveerde, stond daar een man met een kruisboog op een balkon. Daarmee is op omstanders geschoten.

Met een arrestatieteam is de man overmeesterd en gewond naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft zelf ook geschoten.

Lees ook  Man die tandarts in z’n hals stak was ontevreden over spoedbehandeling

Bij het incident raakte een derde persoon gewond. Deze 33-jarige vrouw uit de gemeente Rijssen is opgenomen in het ziekenhuis.

Verdachte zou meerdere psychoses hebben gehad
RTV Oost meldt zaterdag op basis van bronnen rond het onderzoek dat de verdachte al langer met psychische problemen kampt.

Hij zou afgelopen jaar meerdere psychoses hebben gehad en hij zou ook al meermaals zijn opgenomen in een kliniek.

Afgelopen maand arresteerde de politie hem nog in een psychose, schrijft de regionale omroep. De politie zou hem destijds om “onduidelijke redenen” hebben laten gaan.

Lees ook  Baby van 6 maanden ernstig gewond in woning Hengelo, vader aangehouden

Incident had grote impact op de stad
Het incident zorgde voor veel onrust in de buurt. Burgemeester Arjen Gerritsen sprak vrijdag van een grote impact op de stad.

Donderdag werd ook al een persoon aangehouden vanwege een gevonden lichaam in de Twentse stad. Volgens Gerritsen zijn twee van zulke grote incidenten zwaar voor de inwoners.

De politie zegt te begrijpen dat er nog veel vragen zijn. “Deze vragen zijn niet allemaal direct te beantwoorden. Het onderzoek van dit soort heftige incidenten moet grondig gebeuren en kost tijd.”

Man zonder coronapas mag park niet binnen en schiet op bewakers

Zwaar gehandicapte Abdullah krijgt geen invalidenparkeerplek: ‘Dit is onmenselijk’