in

Slachtoffer roofmoord Lieshout lag zes weken dood in huis

Een 70-jarige man die in juni door zijn zoons dood werd gevonden in zijn huis in het Brabantse Lieshout, was al bijna zes weken eerder door geweld om het leven gekomen. Hij blijkt met een hamer op zijn hoofd te zijn geslagen en is daarna gewurgd.

De vermoedelijke daders zijn er met geld, aandelen en de auto van het slachtoffer vandoor gegaan.

Lees ook  Man (44) die kinderen probeerde te redden uit vijver verdronken, één kind (11) gered, ander (6) nog in levensgevaar

Het duo dat verdacht wordt van de moord op deze voormalige zakenman, Willem van der Willigen, werd een maand later opgepakt in een woning in Amsterdam. Daar vond de politie een tweede slachtoffer, de 65-jarige bewoner van het huis.

Verdachten dakloos
Ook hij was door geweld om het leven gekomen. Dit slachtoffer is met een vaas op zijn hoofd geslagen en daarna gewurgd met een riem. Dat zei de aanklager vrijdag in Den Bosch, waar de verdachten voor het eerst voor de rechtbank verschenen.

Lees ook  Samantha de Jong showt nieuwe vriend op Instagram

De verdachten zijn twee daklozen, een 50-jarige man en een 32-jarige vrouw. Zij blijven voorlopig in de cel en ondergaan nog een psychologisch onderzoek voordat de zaak in december wordt vervolgd.

ANP

Sterkste Man-finalist overlijdt aan corona, ook zoon (27) in coma: ‘Niet te bevatten’

Meerdere pogingen tot brandstichting op Binnenhof, politie pakt verdachte op