in

Sla je slag: Malediven verkoopt eilanden voor heel goedkoop!

De regering van de Malediven veilt zestien privé-eilanden en eilandengroepen. Je zou denken dat je alleen kans maakt als je héél veel geld neertelt, maar het winnende bod moet ook een goed duurzaam plan bevatten om het toerisme een boost te geven.

Waar bij veel veilingen de hoogste bieder de veiling wint, doet de regering van de Malediven het net even iets anders.

Uiteraard telt de hoogte van het bod mee, maar het gaat er vooral om wat de nieuwe eigenaar met zijn privé-eiland wil. Daarbij staat duurzaamheid centraal.

Zo kijkt de overheid van de Malediven naar de CO2-uitstoot van het project en gendergelijkheid van het personeel op het eiland.

Lees ook  Dame heeft zich niet ingesmeerd en is enorm verbrand

Het uiteindelijke doel van dit project is om het toerisme en de economie een boost geven na de financieel zware coronatijd.

Verwacht als nieuwe eigenaar dan ook niet dat je drinkend uit een kokosnoot kunt luieren onder een palmboom.

Sterker nog: er wordt verwacht dat je binnen 36 maanden start met de bouw van een eco-resort of een andere toeristische stimulans op jouw privé-eiland.

Gebouwen moeten bovendien aan enkele eisen voldoen. Zo mag je mag je niet hoger bouwen dan de hoogste palmboom en mag maximaal 30 procent van het eiland volgebouwd worden.

Lees ook  Michele vermoordt haar tweelingdochters en pleegt daarna zelfmoord

Elk privé-eiland moet een minimumaantal bedden bieden aan toeristen en voor grote veranderingen als het kappen van bomen is toestemming van de regering van de Malediven nodig. Sommige eilanden zijn groter te maken door een stuk zee droog te leggen.

Investeren
Investeer je minstens 250.000 dollar (204.230 euro) in het eiland, dan krijg je een verblijfsvisum van vijf jaar.

Bieders van buiten de Malediven moeten 3.250 dollar (2.655 euro) aan ‘fee’ betalen. Dit bedrag krijg je niet terug als je het eiland niet ‘wint’. Wie kans wil maken kan tot 6 juni meedoen aan de veiling. Meer informatie vind je hier.

Juultje Tieleman heeft de boel er losjes bijhangen tijdens haar vakantie!

Man lurkt aan lachgasballon en belt voortdurend onnodig 112 om frikandellen te bestellen