in

Run op ‘opknappertje’ uit 1899: geen riolering maar wel een ‘adembenemende sfeer’

Geen keuken, geen toilet, geen badkamer en geen riolering. Voor de echte klusser is een woning op het Noord-Hollandse vissersdorp Marken het Walhalla. Het pand stamt uit 1899 en sinds die tijd is er helemaal niets aan gedaan. Volgens de makelaar is het dringen voor een bezichtiging en wordt er al massaal geboden.

Hier wil je absoluut wonen als je geen hoge eisen stelt, staat te lezen op Funda. Al tientallen jaren liet de vorige eigenaar niemand binnen. Er is nog nooit verbouwd en wie de woning binnenstapt, komt terecht in vroeger tijden. Inclusief twee bedsteden, een stoof en ontbrekende nutsvoorzieningen. De startprijs is anderhalve ton.

Lees ook  Man laat zichzelf arresteren om te ontsnappen aan huisarrest bij zijn vrouw

‘Biedingen stromen binnen’
Makelaar Pieter Visser benadrukt dat er veel interesse is in het pandje van 57 vierkante meter. “Er zijn drie kijkdagen geweest en de biedingen stromen binnen”, vertelt Visser aan Hart van Nederland. “De eigenaren zijn verbaasd over de grote media-aandacht. Het huis was van hun oom, die het op zijn beurt erfde van zijn grootmoeder. Hij gebruikte het als tweede huis, maar maakte vooral gebruik van de tuin.”

‘Koper kan er een eigen draai aan geven’
Dat er grote belangstelling is voor het houten huisje verbaast NVM-woordvoerder Marc van der Lee niet. “Er is een bepaald deel van de markt dat zit te wachten op kluswoningen. Dit is dan wel een extreem geval, maar de koper kan er wel een eigen draai aan geven. Dat het een Rijksmonument is kan ook heel interessant zijn. Ik denk dat dit huis snel verkocht wordt. Er is grote belangstelling en veel media-aandacht. Bovendien hoeft er maar één koper te zijn.”

Lees ook  Aan ziekenhuis achtergelaten twintiger die bezweek aan kogelwond is Valerio (21)

Geïnteresseerden hebben nog tot maandag de tijd om een bod uit te brengen.

Beeld: Funda

Rutte hoopvol op versoepelingen horeca, cultuur en sport

Talpa-medewerksters tegen John de Mol: ‘Het ligt niet aan de vrouwen’