in

Psychiaters bewijzen: Stellen die regelmatig ruziën zijn houden veel meer van elkaar!

In de beste huwelijken komt wel eens een ruzie voor. Het belangrijkste is dat je de ruzie weer oplost en op goede voet doorgaat. Het lijkt misschien niet zo, maar volgens onderzoek betekent ruziën eigenlijk dat partners heel veel van elkaar houden.

Een ruzie is vaak simpelweg een situatie waarin twee mensen een tegenovergesteld standpunt hebben. Beide proberen dit te delen met de kijk van de andere persoon.

Hoe je het ook went of keert, er komt een keer een einde aan de wittebroodsweken. Eenmaal uit deze fase en weer terug in de realiteit gaat men aan de lange termijn van een relatie denken. We zullen moeten accepteren dat ons leven samen niet zo soepel meer gaat als we zouden willen. Wanneer dit gebeurt, laat dit zijn wie wij werkelijk zijn. Uiteindelijk zal je ook een echte kijk nemen in de persoonlijkheid van onze naasten.

Lees ook  Zien: Advocate Jaimie Vaes trekt online de aandacht met pittige kiekjes!

Ruziën kan op een hoop manieren, maar wanneer je ruzie hebt doe het dan op een nette en respectvolle manier. Dit is namelijk de enige manier om jullie band en chemie te behouden. Kleinerende woorden of elkaar uitschelden hebben de kracht om extreem pijnlijk te zijn voor de ander, let dus altijd goed op wanneer je wat zegt als je boos bent en dit wilt uiten.

Probeer in een ruzie ook altijd bij het onderwerp te blijven dat er toe doet. Haal geen oude discussies of ruzies aan en blijf goed naar je geliefde luisteren. Probeer daarnaast om eerlijk te zijn waarom je juist boos, verdrietig of teleurgesteld bent en geef ook eerlijk toe wanneer je weet als je ongelijk hebt.

Lees ook  “Hij viel in slaap met een seksspeeltje in zijn achterste” (video)

Wanneer een ruzie uit de hand begint te lopen, probeer dan een pauze in te lassen. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat het van kwaad naar erger gaat. Geef elkaar de ruimte en zoek elkaar weer op wanneer de opgelopen emotie is bedaard. De kans is dan vele malen groten dat jullie beide tot een oplossing weten te komen.

Wanneer jij en je partner op een begripvolle en open manier met elkaar communiceren zal je eerder begrip hebben voor de ander zijn standpunt. Zoek geen toevlucht in nare pesterijen of steken onder de spreekwoordelijke gordel. Kortom: Het is belangrijkste wat telt is hoe je met elkaar omgaat in een ruzie.

Floris van V. sloeg Sandra Rozeman met honkbalknuppel en wurgde haar, wat dreef hem?

Dolgedraaide buur die wijk terroriseerde valt agent met mes aan en wordt doodgeschoten